České kapely HEAVING EARTH a CONGENITAL ANOMALIES na miniturné po Slovensku

Začiatkom júna sa dve pražské kapely vyberú na minitour po Slovensku. Prvý deň poctia svojou návštevou považské mestečko – Trenčín a ďalšie dva dni navštívia východné Slovensko – Košice a Prešov.

CONGENITAL ANOMALIES (Cze – Praha) – slamming brutal death metal
HEAVING EARTH (Cze – Praha) – technical death metal

Štvrtok 4.6.2015, Trenčín – Havana
Piatok 5.6.2015, Košice – Colloseum
Sobota 6.6.2015, Prešov – Pumpa

V Trenčíne vystúpia podľa doterajších informácií len hlavné tour kapely – čiže HEAVING EARTH a CONGENITAL ANOMALIES. Zato na východnej fronte sa môžete tešiť aj na lokálny support v podobe kapiel BRUTE, GRINDING JESUS BROTHERS a EXLIRIS.

heaving-earth-band

HEAVING EARTH

HEAVING EARTH tento rok vydali nový album nazvaný „Denouncing the Holy Throne“, pod hlavičkou českých Lavadome Productions. Album sa zatiaľ stretáva s veľmi pozitívnymi reakciami. Na bandzone stránke kapely si síce môžete vypočuť z neho dve piesne, ale pokiaľ koncert navštívite, určite Vám z neho zahrajú aj viac. Štýlovo ide o technický prepracovaný death metal na spôsob IMMOLATION či MORBID ANGEL. Zostavu HEAVING EARTH tvoria výborní hudobníci, ktorí pôsobia aj v ďalších českých kapelách (BRUTALLY DECEASED, INGROWING, SHAMPOON KILLER, DESPISE atď.).

CONGENITAL ANOMALIES tvoria traja hudobníci, z nich jeden pochádza dokonca zo Slovenska. Kapela bola založená niekedy v roku 2010 a od toho času nezaháľali a po demách a jednom prome v roku 2013 sa im minulý rok podarilo vydať prvý album u Nice To Eat You Records, pod názvom „Human Embryonic Mutilation“. V súčasnosti dosť koncertujú v Čechách, či v zahraničí, a najbližšie ich na Slovensku môžete vidieť napríklad aj na Flesh Open Air Party. Štýlovo sa môžete pripraviť na rozmanitý slamm brutal death metal. Piesne sú popretkávané rôznymi industriálnymi zvukmi a efektmi. Bicie sú naprogramované, čiže by ste márne hľadali bubeníka. Ak by ste však potrebovali nejaké priblíženie k iným kapelám, z českého prostredia sa približujú napr. kapele EPICARDIECTOMY, zo Slovenska napríklad ku CRANIOTOMY.

Ak sa vám však mália len dve kapely, košickí a prešovskí organizátori pre Vás pripravili už vyššie spomínané skupiny, ktoré sú tiež zárukou kvality a zábavy. Večer v Košiciach vám spestria napríklad grinderi zo Stropkova – GRINDING JESUS BROTHERS, death metalisti BRUTE z Vranova nad Topľou,  ale aj thrash/death metalisti z Michaloviec – EXLIRIS.

Promo text: Mrtvolka

Tlačová správa