MOTÖRHEAD na konci leta vydajú už 22. album! Manson a Davis zvažujú spoluprácu

Legendy MOTÖRHEAD oznámili dátum vydania nového albumu. Holandská EPICA chystá svoj vlastný festival. MARILYN MANSON zvažuje spoluprácu s Jonathanom Davisom (KORN). Informácie aj od HATE ETERNAL, MYRKUR, GALADRIEL a MAJSTER KAT.

Motorhead-band-rock-wallpaper

MOTÖRHEAD

Nezničiteľní MOTÖRHEAD oznámili, že 28. augusta im prostredníctvom vydavateľstva UDR Music vyjde v poradí už 22. štúdiový album s názvom „Bad Magic“.  Na spomínanej novinke bude ich legendárny rock n roll reprezentovať 12 skladieb. Ako bonus pribalili jeden cover, konkrétne „Sympathy for the Devil“ od THE ROLLING STONES. Na albume, ktorého artwork nájdete nižšie, bude hosťovať legendárny gitarista Brian May z QUEEN v skladbe „The Devil“. O produkciu novej dosky sa postaral Cameron Webb.

motorhead-bad-magic

MOTÖRHEAD – Bad Magic

Symphonic metalová kapela EPICA bude mať svoj vlastný festival s názvom „Epic Metal Fest“.  Festival sa uskutoční 22. novembra 2015 v Klokgebouw v Holandsku. Headlinerom budú EPICA a zatiaľ potvrdené kapely sú ELUVEITIE, FEAR FACTORY, MOONSPELL alebo PERIPHERY.

MARILYN MANSON zdá sa pristúpil na obnovenie priateľstva s Jonathanom Davisom z kapely KORN, keďže naznačil niečo o chystanej spolupráci práve s týmto hudobníkom. Aj keď detaily v tejto chvíli nie sú jasné. Ich posledná spolupráca bola v roku 2002 v skladbe „Redeemer“, ktorá je soundtrackom k filmu „Queen of the Damned“.

Floridskí death metalisti HATE ETERNAL zverejnili novú skladbu s názvom „Pathogenic Apathy“ (vypočuť si ju môžete na TOMTO ODKAZE), z ich chystanej štúdiovky „Infernus“, ku ktorej už aj zverejnili artwork. Album vyjde 24. augusta prostredníctvom francúzskeho labelu Season of Mist.

hate-eternal-inferus

HATE ETERNAL – Inferus

Jednočlenný, ženský black metalový projekt MYRKUR vydá 21. augusta prostredníctvom labelu Relapse Records svoju debutovú nahrávku „M“, z ktorej si na TOMTO ODKAZE môžete vypočuť ukážku v podobe piesne „Hævnen“. Album produkoval Kristoffer Rygg z ULVER, gitarové party nahral Teloch z MAYHEM, bicie nabúchal Øyvind Myrvoll z NIDINGR a ako posledný hosť figuruje na doske Christopher Amott (ex-ARCH ENEMY).

Prednedávnom bola ukončená nahrávacia fáza nového EP slovenskej dark/doom metalovej skupiny GALADRIEL, ktoré vyjde pri príležitosti 20. výročia jej založenia. Tieto práce prebehli v Aténach, v štúdiách Grindhouse a Zero Tolerance pod dohľadom Georgeho Bokosa (STONE COLD DEAD, ex-ROTTING CHRIST, ex-NIGHTFALL), ktorý spolupracoval aj na posledných počinoch MELECHESH a GEORGE KOLLIAS, a ktorý sa postará aj o mix a mastering nahrávky. Pripravované EP ponesie názov „Lost In The Ryhope Wood“. Na EP nájdu fanúšikovia 6 skladieb, z ktorých 3 sú novými počinmi a ďalšie tri sú znovunahrané kúsky z minulosti.  Špeciálne EP „Lost In The Ryhope Wood“ vyjde na vinyle začiatkom septembra a o vydanie sa postará Pařát Magazine and Production. – Tlačová správa

Galadriel-2015-EP

GALADRIEL – Lost In The Ryhope Wood

Thrash metaloví stínači  hláv – MAJSTER KAT, vypúšťajú na svet popravu farárov zneužívajúcich maloletých! Aspoň o tom pojednáva pieseň „Kto si bez viny“, na ktorú Bratislavčania natočili nový videoklip. Točilo sa to v marci 2013, ešte počas nahrávania albumu „Memento…“, avšak kvôli technickým problémom sa postproduckia natiahla až do súčasnosti. Text skladby a dej klipu si vymyslel sám spevák Slymák, celá realizácia videa padla do rúk Ivanovi Džuganovi a nakrúcalo sa vo vinných pivniciach v Bratislave. – Tlačová správa