NOVINKY Z TÁBOROV COME, TRIVIUM A THE BATALLION

V dnešných novinkách sa budeme zaoberať pripravovanými albumami troch metalových formácií. Americkí Trivium čoskoro začnú s nahrávaním, zatiaľ čo nórski The Batallion a poľská kapela Coma už oznámili dátumy vydaní svojich noviniek aj s ďalšími podrobnosťami.
Floridská heavy metalová formácia Trivium oznámila, že s nahrávaním ich piateho štúdiového albumu začne v tretí októbrový týždeň. teda najskôr 18. októbra. Nahrávať sa bude v štúdiu Audiohammer Records na Floride a predpokladaný dátum vydania nového albumu je začiatok roka 2011 prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records. Názov pripravovanej novinky ani počet skladieb, ktoré bude obsahovať zatiaľ nie je známy. Vieme len to, že na producentskú stoličku si sadol Colin Richardson, ktorý spolupracoval napríklad aj s kapelami Machine Head, Slipknot či Fear Factory.

Svoj štvrtý album čoskoro vydá aj poľská formmácia Coma. Stane sa tak presne 11. októbra. Nový album bude niesť názov Excess a zastrešilo ho vydavateľstvo Mystic Production. Na novinke bude dvanásť skladieb vrátane dvoch bonusových trackov. Kapela práve pracuje aj na videoklipe, ktorý bude k poslednej skladbe na albume F. T. M. O. Posledný album Comy spred dvoch rokov v Poľsku získal dvojnásobnú platinovú platňu za viac ako 50 000 predaných nosičov.

Dnešné novinky zakončíme  v tábore nórskych death metalistov The Batallion, ktorí tiež ukončili prípravy na ich novom albume a oznámili dátum vydania. Novinka s názvom Head Up High sa vďaka vydavateľstvu Dark Essence Records dostane do predaja 27. septembra. Album obsahuje jedenásť skladieb, pričom skladby Head Up High a Each Man For Himself si môžete vypočuť na MySpace stránke kapely.