HALESTORM – Into the Wild Life

Americká hard rocková skupina HALESTORM, ktorá je známa aj vďaka celoročnej koncertnej šnúre, vydala v priebehu apríla 2015 v poradí tretí štúdiový album „Into the Wild Life“.

HALESTORM som si v prvom rade všimla vďaka ich známej cover verzii popovej piesne „Get Lucky“ od DAFT PUNK. Speváčka Elizabeth „Lzzy“ Hale zvláda rôzne hlasové kreácie, prevažne sa však javí ako zarytá rockerka. Žánrovo by som ich zaradila medzi punk a hard rock. Elizabeth a jej brat Arejay založili skupinu v roku 1997, keď sa vybrali spolu na miestnu súťaž. Lzzy bola už od detstva vedená k hudbe. Začala klavírom, neskôr sa pridal hlas a aj gitara, a tak sa lásku k muzike pretavila vo svoju profesiu. Kapela odohrala turné s rôznymi skupinami ako DISTURBED, AVENGED SEVENFOLD, EVANESCENCE či BULLET FOR MY VALENTINE. V USA majú už svoje meno, kýmto na európskej scéne si ho ešte len začínajú budovať. V roku 2005 podpísali zmluvu s Atlantis Records.

Halestorm-into-the-wild-life

HALESTORM – Into the Wild Life

Ak ste citlivá duša, určite vás osloví skladba „Dear Daughter“, ktorá je rodičovskou baladou pre dcéru. S touto piesňou sa môžu stotožniť hlavne mladé dievčatá, ale aj tie staršie si dokážu pri jej počúvaní spomenúť na mladé časy, radovánky, ako aj sklamania.

Ale čo ak nie ste „citlivka“? Potrebuje niečo chytľavé, drzé a rockové? Na „Into the Wild Life“ nájdete aj také. Pustite si jedenástu skladbu v poradí s názvom „Unapologetic“, ktorá má chytľavý refrén a je pre mňa jednoznačne favoritom albumu. Veľmi rada by som túto skladbu videla naživo. Výborná je aj „Amen“, ku ktorej skupina natočila aj videoklip.

V ďalšej vypaľovačke „Apocalyptic“, ktorá ma tvrdší hard rockový štýl, ukázala Lzzy, že vie poriadne hlasovo pritlačiť na pílu. Mimochodom, aj toto je klipovka. „I Am the Fire“ je textovo o pochybnostiach, ale rovnako aj o tom postaviť sa, veriť v samého seba a ísť ďalej. Pre mňa ďalší z ďalších favoritov tohto albumu. Elizabeth spieva pochmúrne, no v refréne sa poriadne vyvrieska.

Halestorm-Into-the-wild-life-promo-band

HALESTORM

„Bad Girls World“ začína nižšími tónmi, hudba sa tiež nesie v pochmúrnej nálade. Opäť predstavuje typickú skladbu, s ktorou sa dokážu idenfikovať hlavne mladšie dievčatá, ktoré prechádzajú vlastným sebaspoznávaním.  „New Modern Love“ má silno rockový nádych. Je to veselšia tancovačka s charizmatickou gitarou. „I Like it Heavy“, „Bad Girls World“ alebo „I Am the fire“ patria jednoznačne k top favoritom celého albumu.

HALESTORM si musíte vypočuť viackrát a pochopíte, čo myslím. Majú svojský štýl a akokoľvek premýšľam, neviem ich prirovnať k žiadnej skupine. Sú jednoducho unikátom a v blízkej budúcnosti by mohli práveže oni inšpirovať ďalšie skupiny.

Speváčka je hlasovo rozmanitá, nakoľko zvláda jemné i tvrdé tóniny. HALESTORM by sa mali páčiť hlavne mladšej ženskej generácii, ktorá počúva rock nasiaknutý punkom. Lzzy zvláda bravúrne okrem svojho hlasu aj gitaru. Posledné videá ku skladbám majú síce popový nádych, no naživo skupina nestratila rockovú nespútanosť.

HALESTORM žnú s tretím albumom „Into the Wild Life“ úspech. Ak milujete hard rock, ženské vokály, texty v štýle sex, drugs & rock’n’roll, tak nič lepšie ako HALESTORM v súčasnej dobe nenájdete.  A aby som nezabudla, najbližšie ich môžete vidieť na festivale Sziget v Maďarsku.

Hodnotenie autora: 7 / 10

Žáner: hard rock
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Atlantis Records
Dátum vydania: 3.4.2015
Web: www.halestormrocks.com
Zostava:
Lzzy Hale – spev, gitara, klavír
Joe Hottinger –gitara
Josh Smith – basgitara
Arejay Hale – bicie
Tracklist:
Scream (4:01)
I Am the Fire (3:37)
Sick Individual (3:27)
Amen (2:58)
Dear Daughter (4:46)
New Modern Love (3:38)
Mayhem (3:38)
Bad Girl’s World (5:08)
Gonna Get Mine (2:57)
The Reckoning (3:44)
Apocalyptic (3:17)
What Sober Couldn’t Say (3:33)
I Like It Heavy (4:53)
Diskografia:
Halestorm  – 2009
The Strange Case of … – 2012
Into the Wild Life – 2015
Definitíva:
Albumová novinka „Into the Wild Life“ sa pred vami rozprestrie v podobe chutného 3-chodového menu s predjedlom a dezertom. Pri počúvaní tohto albumu od Američanov HALESTORM budú vo vašich ušiach rezonovať klasické hard rockové kúsky, ako aj pohodové piesne či pomalšie balady.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články