Gothoom je pripravený na 6. pokračovanie: Nebudú chýbať skvelé kapely a rodinná atmosféra

Pozornosť slovenských metalových fanúšikov sa už pomaly začína sústrediť na slovenskú dedinku Ostrý Grúň, v ktorej sa od 29.7. do 1.8.2015 uskutoční už 6. ročník festivalu Gothoom Open Air. Prečítajte si potrebné informácie.

Najväčší metalový festival na Slovensku Gothoom je pripravený na svoje šieste pokračovanie. Tentokrát na novom mieste, v malebnej obci Ostrý Grúň, v areáli chaty Kollárová. S novým miestom prichádza nové prostredie a osvieženie festivalu, no zameranie na kvalitný metal, podporu domácej scény a jeho jedinečná rodinná atmosféra zostanú zachované. Jednou z tradícií festivalu je aj warm-up deň, ktorým sa festival vždy v stredu odštartuje. Tento raz to 29.7. otvoria kapely zamerané na pagan a viking metal. Nebudú chýbať WELICORUSS, KHORS, či DORDEDUH.

gothoom-2015-logo

Logo 6. ročníku Gothoom

Zvyšné tri dni už budú plné všetkých odtieňov metalu v podaní zahraničnej i domácej špičky. Headlinermi sú majstri majestátneho a symfonického death metalu SEPTICFLESH. Gréci minulý rok oslnili novým albumom „Titan“, na ktorom opäť grandiózne kombinujú symfonické prvky so silným a úderným metalom nepostrádajúcim chytľavosť i melódiu. Spolu s nimi sa o miesto hlavnej hviezdy podelia INSOMNIUM. Pri ťažkých i rýchlych a sekaných riffoch podporených melodickými vyhrávkami, hutným vokálom basáka Niila Sevänena, aj občasnými spevavými vsuvkami gitaristu Ville Frimana sa nad pódiom bude vznášať krásny opar toho najlepšieho, čo dokáže atmosférický tvrdý metal ponúknuť.

Ostatné kapely ale nie sú o nič menej zaujímavé – kanadskí lídri technického death metalu CRYPTOPSY, legendy smrtiaceho žánru BROKEN HOPE, sci-fi brutalisti z WORMED, neuchopiteľní AGALLOCH s exkluzívnou 90 minútovou šou, ťažkí a temní OBSCURE SPHINX, fínske grindové legendy ROTTEN SOUND, či zástupcovia talianskej školy nekompromisného death metalu HIDEOUS DIVINITY nenechávajú priestor na pochybnosti o kvalite.

gothoom-2015-sirka

Banner Gothoom

Domáca scéna rovnako ponúkne to najlepšie, medzi inými aj ČAD, PANDEMIA, TORTHARRY, FLESHLESS, CRANIOTOMY, BRUTE, SUBURBAN TERRORIST, SPASM, DOOMAS, či CONTRASTIC. V rámci podpory začínajúcich kapiel si na festivale zahrajú aj víťazi súťaže o divokú kartu.

Krásne prostredie, priateľská atmosféra, súdržnosť a skvelá hudba – to bol, je a bude Gothoom. Viac informácií o festivale, mieste konania, programe, či vstupenkách získate na oficiálnych stránkach festivalu.

gothoom-final-plagat-2015

Oficiálny plagát Gothoomu 2015

Tlačová správa