SLAYER ukázali svetu artwork nového albumu. Info aj od MORBID ANGEL, AMORPHIS alebo OBITUARY

SLAYER zverejnili artwork nového albumu. Zmeny v zostave MORBID ANGEL. AMORPHIS chystajú nový album. OBITUARY majú nový klip. Novinky aj od SWALLOW THE SUN, Gus. G., SQUASH BOWELS a KRUTON.

slayer-koncert-2014

SLAYER počas koncertu

Thrash metaloví giganti SLAYER zverejnili artwork ich dlho očakávaného nového albumu „Repentless“, ktorý uzrie svetlo sveta 11. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Spomínaný artwork vytvoril brazílsky umelec Marcelo Vasco v spolupráci s Tomom Arayom a Kerry Kingom. Ešte dodáme, že titulnú skladbu z nového albumu zverejnia už čoskoro, v piatok 19. júna.

slayer-repentless

SLAYER – Repentless

Nejasná situácia je momentálne u death metalových kráľov MORBID ANGEL. Gitarista Trey Azagthoth oznámil na oficiálnej FB stránke, že on a vokalista Steve Tucker (pôsobil v kapele v rokoch 1997-2001 a 2003-2004) opäť začali spoločne pracovať v skupine. Mnohí fanúšikovia si tak oprávnene mysleli, že David Vincent znova opúšťa kapelu, no samotný Vincent sa neskôr vyjadril, že z kapely neodchádza a ani nebol požiadaný, aby tak urobil. Ako to teda je v rámci odchodu a príchodu Tucker resp. Vincent ukáže až čas. Čo je však isté, je odchod bubeníka Tima Yeunga, dôvodom sú finančné rozdiely medzi jednotlivými členmi kapely.

Fínske zoskupenie AMORPHIS vydá 4. septembra prostredníctvom labelu Nuclear Blast Records nový štúdiový album s názvom „Under the Red Cloud“. Nový album, ktorého artwork nájdete nižšie, bude obsahovať 10 skladieb, vinylová a digipacková verzia bude bohatšia dva bonusy. Producentskej úlohy sa na nahrávke zhostil Jens Bogren. Autorom artworku je Valnoir Mortasonge.

amorphis-under-the-red-cloud

AMORPHIS – Under the Red Cloud

Death metaloví veteráni OBITUARY zverejnili nový a tak trocha netradičný videoklip ku piesni „Violence“, ktorá pochádza z ich stále aktuálnej štúdiovej dosky „Inked in Blood“.

Death/doomoví SWALLOW THE SUN z Fínska menia vydavateľstvo. Už nepatria pod krídla labelu Spinefarm Records, keďže oznámili podpis celosvetovej zmluvy s vydavateľstvom Century Media Records.

Grécky gitarový virtuóz Gus. G. (FIREWIND, OZZY OSBOURNE) vydá 24. júla prostredníctvom Century Media Records svoj v poradí druhý sólový album nazvaný „Brand New Revolution“.

Poľskí grinderi SQUASH BOWELS vydajú 19. júna svoje vôbec prvé DVD „Grindvirus Syndrome – Live At OEF 2011“ z ich koncert na Obscene Extreme. DVD uzrie svetlo sveta vďaka vydavateľstvu Deformeathing Production.

Kapela KRUTON z Prahy hrá melodic thrash metal a momentálne sa snaží pretlačiť sa medzi silnou konkurenciu s čerstvou doskou.  Album s magický názvom „3“ vyšiel začiatkom mája a chalani ho stihli natočiť za štyri dni, aj keď samotné práce trvali zhruba dva roky. Osvedčené metalové štúdio Shaark nesklamalo a chalani sa tešia z výsledku. „Na konceptu jsme si dali opravdu záležet a chtěli jsme, aby deska měla opravdu dobrý zvuk. Jelikož jsme při nahrávání spolupracovali s profesionály, bylo k našemu překvapení vše hotovo za pouhopouhé 4 dny,“ hovorí spevák a gitarista Martex.  Tlačová správa.