Výborná správa, nový album IRON MAIDEN už v septembri! Novinky aj od FEAR FACTORY, RAGE, SOILWORK

Je to tu, IRON MAIDEN vydajú nový dvojalbum! FEAR FACTORY vypustili nové lyric video. RAGE s novou zostavou. Novinky aj z táborov SOILWORK, GRAVEYARD, DARK TRANQULLITY a CUT UP, v ktorej figurujú dvaja bývalí členovia VOMITORY.

iron-maiden-2014

IRON MAIDEN

Po oznámení úspešného vyliečenia rakoviny Brucea Dickinsona, prichádza z tábora IRON MAIDEN ďalšia výborná správa. Britskí metaloví titáni oznámili, že 4. septembra 2015 vydajú nový, v poradí 16. štúdiový album s názvom „The Book of Souls“. Spomínaná nahrávka bude v ich histórii prvá ako double-album. Materiál sa nahrával minulý rok v Guillame Studios v Paríži, kde nahrávali IRON MAIDEN aj album „Brave New World“ z roku 2000. Vydanie malo zdržanie kvôli diagnostikovanej rakovine lídra kapely Dickinsona, z ktorej sa však našťastie vyliečil. Basák Steve Harris sa vyjadril k novému albumu: „Pristupovali sme k nahrávaniu tohto albumu iným spôsobom ako predtým. Veľa skladieb bolo napísaných, kým sme boli v štúdiu. Skúšali a nahrávali sme ich ihneď, pokým boli ešte čerstvé. Nemôžeme sa dočkať až to budú naši fanúšikovia počuť.“ Kapela už zverejnila aj artwork očakávanej novinky.

iron-maiden-the-book-of-souls

IRON MAIDEN – The Book of Souls

Industrial metalová formácia FEAR FACTORY sa prezentuje novým lyric videom ku skladbe „Soul Hacker“, ktorú nájdete na ich chystanej albumovej novinke „Genexus“. Tá vychádza 7. augusta u Nuclear Blast Entertainment.

Peter „Peavey“ Wagner, vokalista a basák nemeckej kapely RAGE oznámil, že novými členmi sa po odchode Victora Smolskiho (gitara, klávesy) a André Hilgersa (bicie) stali Marcos Rodriguez (gitara, sprievodné vokály) a Vassilios „Lucky“ Maniatopoulos (bicie, sprievodné vokály). Nižšie nájdete aj video, kde Peavy predstavuje nové posily.

Z kapely SOILWORK odišiel basgitarista Ola Flink. Dôvodom jeho odchodu je fakt, že sa chce zamerať na iné projekty. Na jeho miesto tak nastúpil Markus Wibom, ktorý je dlhoročným priateľom kapely, keďže s ňou jazdil po turné ako gitarový technik a osvetľovač. Ešte pripomenieme, že SOILWORK vydajú 28. augusta prostredníctvom Nuclear Blast Records nový album „The Ride Majestic“.

Švédska kapela GRAVEYARD vydá 25. septembra prostredníctvom labelu Nuclear Blast Records štvrtý štúdiový album „Innocence & Decadence“.

Melodickí death metalisti DARK TRANQUILLITY natočili nový videoklip ku piesni „The Science of Noise“ z ich stále aktuálnej dosky „Construct“.

Nová death metalová kapela zo Švédska CUT UP s dvoma členmi z dnes už nefungujúcej úderky VOMITORY oznámila, že 26. júna im prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records vyjde debutový materiál „Forensic Nightmares“. Nižšie nájdete aj videoklip ku skladbe s názvom „A Butchery Improved“, ktorá pochádza zo spomínanej novinky.