V auguste na amfíku ďalšie lahôdky: Do Banskej Bystrice príde nemecké trio HELLOWEEN, KREATOR a REFUGE!

Neprejde ani veľa času a banskobystrický amfiteáter opäť ožije a nasmeruje si to pod Urpín mnoho metalistov. V auguste sa zíde v Banskej Bystrici nemecké trio kapiel HELLOWEEN, KREATOR, REFUGE, ktorých budú sprevádzať až 4 slovenské skupiny.

HELLOWEEN (Ger)
KREATOR (Ger)
RAGE/REFUGE (Ger)

support
SIGNUM REGIS (Sk)
RAVENCLAW (Sk)
WITHIN SILENCE (Sk)
ANSTRATUS (Sk)

Piatok 21.8.2015, Banská Bystrica – Amfiteáter

HELLOWEEN

Stále populárna nemecká heavy metalová legenda HELLOWEEN vydala koncom mája svoj nový album „My God-Given Right“. Paradoxne v deň po odohraní koncertu svojich bývalých kolegov v Banskej Bystrici – MASTERPLAN a UNISONIC (29.5.2015). Každopádne, album, na ktorom kapela nepripustila žiadne štýlové úlety, sa stal 15. štúdiovým albumom tejto legendy a to v roku, kedy oslavuje 30. výročie svojho debutového a kultového albumu „Walls Of Jericho“ (1985)!

helloweenband2015promo_638

HELLOWEEN

HELLOWEEN sa na svetové turné k novému albumu vydajú až koncom roka 2015 a v pokračovať budú v roku 2016, ale niekoľko festivalov si toto leto vybrali a zahrajú na nich už aj nové skladby plus trochu premiešaný výber ich nestarnúcich hitov zo starého obdobia, ale aj z nového.

Najväčšie hity ako „I Want Out“, „Future World“, „Dr. Stein“ alebo „Eagle Fly Free“ sú umne namiešané bombami ako „Where the Rain Grows“, „If I Could Fly“ alebo „Power“ a dôjde aj na fantastické medley (mix častí skladieb) „Halloween“ / „Sole Survivor“ / „I Can“ / „Are You Metal?“ / „Keeper of the Seven Keys“… Skupina s toľkými skvelými skladbami nemôže hrať všetky obľúbené kusy, ale na bystrickom koncerte si ich užijete naozaj dosť. Preto, ako sa pýtajú HELLOWEEN svojich fanúšikov na singli z jedného z predošlých albumov – „Are You Metal?“

Zostava: Michael Weikath – gitara, vokály, Markus Grosskopf – basgitara, vokály, Andi Deris – spev, Sascha Gerstner – gitara, vokály, Dani Loeble – bicie.

KREATOR

Od 80. rokov máme možnosť pozorovať na scéne aj ďalšiu, stále sa zlepšujúcu stálicu, nemeckých KREATOR. Toto zoskupenie vydáva albumy s pomerne dlhými prestávkami, čo im však pridáva na stúpajúcej kvalite ich prepracovaného, svetového thrash metalu. K tejto hudbe stavia KREATOR aj svoje texty, ktoré sú kritikou problémov (politika, situácia ľudí, nepokoje, dôvody a príčiny…), ktoré sa stali súčasťou už aj nášho života a poukazujú na ne dosť ostro. Avšak bez takýchto kapiel a aktivistov by všetko zlé asi postupovalo ešte rýchlejšie a preto je sympatické, že skupiny tohto hudobného žánru sa týmto témam nevyhýbajú (MEGADETH, SLAYER a iné…). Hudobne prepracovaný thrash metal sa pýši skvelými rytmickými gitarami, melodickými sólami, ale aj príchuťou 80. rokov za podpory „štekavého“ spevu Milleho Petrozzu a rytmiky.  A keďže KREATOR patria v Európe neodmysliteľne k špičke žánru, tešte sa na ďalší exkluzívny koncert, pretože KREATOR sú jednými z lídrov agresívnejšieho metalu, zvaného thrash.

kreator-promo-band-banner-2013-444

KREATOR

Zatiaľ posledný štúdiový album „Phantom Antichrist“ vydala skupina v roku 2012 a zatiaľ posledným video záznamom je úžasný „Dying Alive“ z roku 2013 zachytávajúci obrovskú popularitu kapely a ich nadšených fanúšikov. Samozrejme aj koncert tejto kapely je prierezom ich najznámejších skladieb a aj KREATOR si pre toto leto vybrali len zvolené festivaly a Slovensko! Agentúra EPG priniesla koncert nemeckých thrash metalových legiend na Slovensko v roku 2002 (Detva), 2005 (Banská Bystrica) a 2009 (Bratislava) a tento koncert bude štvrtým veľkým (aj pódiovo) knock-outom Kreatorov pre našu krajinu!

Zostava: Mille Petrozza – spev, gitara, Ventor – bicie, Christian – basgitara a Sami – gitara.

REFUGE

Pre fanúšikov skupiny RAGE (Nemecko) sa rok 2015 stal niečím výnimočným. Nie vždy sa stane, že ich obľúbená kapela po čase príde na pódiá v starej zostave a hrá len tie vybrané staré skladby. Ale pre fanúšikov RAGE táto príležitosť prichádza práve v tomto roku.

Po dlhých 21. rokoch sa udialo niečo nevídané. Koncom leta 2014 odohrali koncert v rodnom meste Herne traja chlapíci schovávajúci sa pod menom Tres Hombres. Peavy, Manni a Chris.  Popozývali fanúšikov, ktorých sa nakoniec zišlo prekvapivých 1200 a zahrali si kúsky zo starej éry a chémia opäť zafungovala. Na výročnom turné 30 rokov RAGE si na niekoľkých koncertoch Manni a Efthi zahrali s RAGE pár skladieb, ale volanie starých krásnych čias bolo tak silné, že RAGE ako kapela v aktuálnej zostave boli pozastavení a Peavy, Manni a Efthi tento rok idú hrať ako REFUGE, čo je aj názov jedného zo singlov tejto zostavy. Je to ťažko uveriteľné, pretože návraty takýchto zostáv sa niekedy ani nepodaria, avšak RAGE ako REFUGE sú tu po 21. rokoch späť !!!

refuge-promo

REFUGE

Toto leto majú v pláne odohrať niekoľko festivalov (napríklad Sweden Rock Fest, alebo Bang Your Head v Nemecku) pričom odohrali aj atraktívny „70 000 Tons of Metal“ v januári, ktorý je zaujímavý tým že sa odohráva na obrovskej lodi počas plavby Karibikom a je pre limitovaných 2000 fanúšikov…

Pre Slovensko je však vďaka agentúre EPG nachystané exkluzívne 90-minútové vystúpenie kapely v druhej polovici augusta spolu s kapelami HELLOWEEN a KREATOR, pričom sa tu bude točiť DVD REFUGE! Bude to najdlhší koncertný set kapely po rokoch. Po koncertoch organizovaných agentúrou EPG v máji (ACCEPT + UNISONIC) a v júni (NIGHTWISH + SABATON) pôjde o tretí zaplnený amfiteáter v Banskej Bystrici v tomto roku!

Aby sme nezabudli na slovenských favoritov,  ktorí vyhrali svoje predstavenie na tomto veľkom podujatí, tak sa pripravte na skupiny: SIGNUM REGIS, RAVENCLAW, WITHIN SILENCE a ANSTRATUS.

helloween-kreator-refuge-bb-plagat

Plagát ku akcii

Tlačová správa