MADBALL CHYSTAJÚ ALBUM, DORO VYDÁ DVD

Američania Madball zverejnili podrobnosti o prirpavovanom albume. Nové skladby Lordov môžete streamovať na ich Myspace. Doro vydá výročné DVD. Aeon opustil bubeník Fjellstrom.

Americká hardcore kapela Madball zverejnila podrobnosti o pripravovanom albume. Novinka sa bude volať Empire a vyjde 15. októbra prostredníctvom Nuclear Blast. Na novinke bude 16 nových skladieb. Kapela na Empire spolupracovala s death metalovým producentom Ericom Rutanom. „Eric je skvelý producent a perfekcionista, bol zážitok pracovať s ním. Má svoje vlastné techniky a nahrávka dostala vďaka nemu nový dynamický zvuk. Rozhodne bude spolupráca s ním pre nás prínosom,“ komentoval spoluprácu s Rutanom frontman kapely Freddy Cricien.

Piaty štúdiový album fínskych monštier Lordi Babez for Breakfast je od teraz k dispozícii na ich Myspace stránke (www.myspace.com/lordi). Oficiálne vyjde novinka 15. septembra a tešiť sa môžete na 15 nových songov.

Nemecká metalová kráľovná Doro Pesch v súčasnosti dokončuje posledné úpravy na pripravovanom výročnom DVD 25 Years In Rock. Záznam sa natáčal v nemeckom Dusseldorfe v roku 2008. DVD sa objaví na európskych pultoch obchodov 26. novembra prostredníctvom Nuclear Blast. Vo zvyšku sveta vyjde materiál nabudúci rok.

Švédskych deatherov Aeon opustil bubeník Nils Fjellstrom. Dôvody sú vraj súkromného charakteru. Fjellstrom opustil Aeon už viackrát a vždy sa vrátil, no kapela trvdí, že tentokrát  jeho odchod z kapely už naozaj posledný.