PORTNOY OPUSTIL DREAM THEATER, DOMINATOR ZAS DARK FUNERAL

Dnes rozosmutníme všetkých fanúšikov Dream Theater. Mike Portnoy odišiel z kapely. Ponúkame vám jeho obsiahle vyjadrenie ku situácii a taktiež aj vyjadrenie kapely samotnej. Ďalej sa dozviete, že Dark Funeral to tiež nemajú ľahké. Už ich opustil aj bubeník Dominator a momentálne sú v kapele iba dvaja členovia. Na záver si môžete pozrieť nový artwork k pripravovanému albumu grékov Suicidal Angels.
Z metalového sveta prišla nečakaná správa. Bubeník Mike Portnoy opúšťa po 25 rokoch Dream Theater. Dôvodom je vyčerpanosť, ktorú má z hrania v Dream Theater. „Pre mnohých to bude šok, alebo si budú myslieť, že ide len o nejaké nedorozumenie. No, ja vás uisťujem, že nejde o žiadne unáhlené rozhodnutie. Potom ako som mal krásne zážitky pri hraní s Hail!, Transatlantic alebo Avenged Sevenfold, som dospel k záveru, že za posledný rok mám lepšie osobné vzťahy a užijem si viac zábavy s týmito kapelami ako s Dream Theater,“ stojí vo vyhlásení Mike Portnoya. Uznávaný bubeník si podľa jeho slov potreboval odpočinúť od kapely a navrhoval pauzu. „Je smutné, že zbytok kapely bol iného názoru. Skôr ako oddych navrhli, môj odchod. Dokonca som im ponúkol príležitostnú výpomoc v roku 2011,“ vyjadril sa Portnoy a pokračoval: „Žiaľ v tomto okamihu, nie je moje srdce s Dream Theater. Som hrdý na každý jeden album, každý jeden song, ktorý sme napísali a na každú jednu show, ktorú sme odohrali. Ospravedlňujem sa všetkým sklamaným fanúšikom Dream Theater. Naozaj som sa snažil zachrániť situáciu a aby to fungovalo. Chcel som pauzu, nie koniec. No, šťastie si nemožno vynútiť, to musí prísť z vnútra.

Ponúkame Vám na oplátku aj vyjadrenie Dream Theater. „S hlbokou ľútosťou oznamujeme, že Mike Portnoy, náš celoživotný bubeník a kamarát sa rozhodol opustiť Dream Theater. Mike znamenal pre nás veľa, tak ako po hudobnej, tak aj po osobnej stránke. Neexistuje medzi nami žiadny spor. Aj keď je pravda, že nájsť náhradu za Mikea bude naozaj ťažké, chceme vás uistiť, že Dream Theater sa budú pohybovať vpred rovnakou intenzitou ako doteraz. Fanúšikovia a priatelia táto naša epizóda sa končí s albumom Black Clouds and Silver Linings. Ďalej ideme podľa plánu. V januári 2011 začíname nahrávať náš nový album a potom sa vydáme na celosvetové turné. Všetci v Dream Theater želajú Mikeovi na jeho hudobnej ceste, len to najlepšie. Veď máme za sebou spoločnú dlhú a zmysluplnú kariéru. My dúfame, že Mike nájde, to čo hľadá a že bude šťastný, pretože on si to zaslúži. Bude nám chýbať!

Odchody v Dark Funeral pokračujú. Po spevákovi Emperorovi Magusovi Caligulovi, basákovi B-Force odchádza z kapely aj bubeník Dominator. S budúcnosťou švédskych blackáčov to nevyzerá nijak ružovo, pretože v súčasnosti ju tvoria iba dvaja gitaristi, jeden zo zakladateľov Lord Ahiman a Chaq Mol.

Grécki thrasheri Suicidal Angels dokončujú práce na novom albume Dead Again, ktorý vyjde 19. novembra prostredníctvom NoiseArt Records. Kapela zverejnila cover k pripravovanej novinke, ktorý nájdete pod dnešnými novinkami. Cover si vzal na starosti Ed Repka, ktorý už spolupracoval s kapelami ako Megadeth, Death alebo Steelwing.