MARK JANSEN (EPICA) ZAKLADÁ NOVÚ KAPELU

Mark Jansen z Epicy zakladá novú kapelu MaYan. Textures prijali do svojich radov nového klávesáka. Česká kapela Silent Stream of Godless Elegy podpísala zmluvu s labelom Season of Mist.
Člen Epicy Mark Jansen založil spoločne s Jackom Driessenom (ex – After Forever) a Frankom Schiphorstom novú kapelu, ktorú nazvali podľa múdrej a bohatej mayskej kultúry MaYan. Celú zostavu MaYan dopĺňajú Jeroen Paul Thesseling (Pestilence, Obscura), ktorý si vzal na starosť basgitaru a zostavu kompletne dopĺňajú dvaja členovia Epicy Isaac Delahaye a Arien van Weesenbeek. Kapela začne pracovať na debutovom albume na prelome rokov so Saschom Paethom. Debut by mal potom vyjsť v máji 2011 prostredníctvom Nuclear Blastu.

Ďalší holanďania Textures prijali nového člena. Stal sa ním klávesák Uri Hijk, ktorý pôvodne v lete iba vypomáhal kapele pri živých vystúpeniach, no nakoniec s ním bola kapela spokojná a prijala ho ako stáleho člena.

Česká kapela Silent Stream of Goddless Elegy vydá po 15 rokoch existencie a piatich albumoch, prvú nahrávku, ktorá bude distribuovaná do celého sveta prostredníctvom francúzskeho vydavateľstva Season of Mist. „Tešte sa na 50 minútovú porciu originálnej fúzie tradičnej moravskej muziky a melodického doom/death metalu, tešte sa na Silent Stream of Godless Elegy. Firme Season of Mist ďakujeme za dôveru a vám, naši verní, za neustálu podporu,“ stojí v oficiálnom vyhlásení tejto českej kapely.