Brutal Assault 2015: Fotoreport zo stredy, najviac zaujali CARNIFEX, TRIPTYKON a MAYHEM

Dvadsiaty ročník festivalu Brutal Assault si ideme priblížiť najmä prostredníctvom fotiek. Začíname prvým dňom – stredou. Dámy a páni, začíname.

Tak, ako sme avizovali v prvej časti reportáže z tohtoročného Brutal Assaultu, ideme si posvietiť na jednotlivé dni. Avšak, trošku menej tradične, ako ste zvyknutí. Reportáže budú zamerané najmä na fotky, keďže som fotografka. Písanie berte iba ako malého sprievodcu jednotlivými dňami.

Žiaľ, vďaka českým cestám mali mierne zdržanie, po prechádzke vojenskou pevnosťou sme sa ku kapelám dostali až na koncert britskej formácie MONUMENTS. Ich progresívny djent ma veľmi nezaujal, ale tak pokochajte sa aspoň fotkami.

brutal-assault-2015-monuments2

MONUMENTS

brutal-assault-2015-monuments1

MONUMENTS

Po nich som si nenechala ujsť old school thrash metalových NUCLEAR ASSAULT v zostave aj s Danom Lilkerom, ktorého poznáme aj z pôsobenia v LOCK UP alebo BRUTAL TRUTH. Tento žáner ide úplne mimo mňa, ale tieto dnes už veruže legendy, to na pódiu odpálili, ako sa patrí.

brutal-assault-2015-nuclear-assault6

NUCLEAR ASSAULT

brutal-assault-2015-nuclear-assault7

Dan Lilker s NUCLEAR ASSAULT

AD NAUSEAM som vynechala, no deathcoristov CARNIFEX som si už ujsť nenechala. Pre mňa boli milým prekvapením, predviedli naozaj parádny koncert, frontman Scott Lewis predviedol vynikajúci výkon, nielen po speváckej stránke, ale bolo ho celé pódium. Aj z pohľadu fotografky som si to užila, veľmi dobre sa „cvakali“.

brutal-assault-2015-carnifex2

Scott Lewis v akcii

brutal-assault-2015-carnifex6

CARNIFEX

Na Jägermeister Stage už bola pripravená horda menom TRIPTYKON, ktorá predviedla skvelú dark metalovú šou. Celý 60-minútový koncert ma úplne pohltil, Thomas Gabriel Fischer to skrátka vie. TRIPTYKON mali aj výborný zvuk a celkový dojem z ich koncertu je naozaj parádny.

brutal-assault-2015-triptykon1

Charizmatická legenda Thomas Gabriel Fischer

brutal-assault-2015-triptykon6

TRIPTYKON

Po TRIPTYKON už boli na Metalshop Stage pripravení melancholici KATATONIA, ktorí sa taktiež nenechali zahanbiť.

brutal-assault-2015-katatonia1

KATATONIA

brutal-assault-2015-katatonia2

KATATONIA

Mnoho fanúšikov bolo zvedavých na minisúboj Max Cavalera s jeho SOULFLY vs. SEPULTURA. Výkon SOULFLY veruže sklamal viacerých, chýbala tomu povestná iskra a za mňa, nie ďakujem, naživo si to už neprosím.

brutal-assault-2015-soulfly1

Výkon Maxa Cavaleru a jeho SOULFLY bol sklamaním

Poslednou kapelou večera, ktorú som ostala fotiť boli legendárni blackáči MAYHEM. Pre mnohých bol ich koncert sklamaním, ja som si však prišla na svoje. Jednoznačne topka celého večera, ak aj nie celého Brutalu. Setlist zostavený z celej diskografie, došlo aj na pecky „My Death“, „Freezing Moon“, alebo „De Mysteriis Dom Sathanas“. Frontman Attila Csihar je stelesnením zla a temnoty a to predviedol aj v Josefovskej pevnosti. Jeho výkon a výkon celej kapely ma dostal do kolien. Po dofotení som ešte chvíľu ostala stáť s otvorenými ústami v nemom úžase.

brutal-assault-2015-mayhem2

Kult menom MAYHEM

brutal-assault-2015-mayhem9

Attila Csihar v akcii

Na programe boli ešte dva koncerty na menšom Metalgate Stage, ale po prvom dni a cestovaní som zvolila radšej spánok. Zvyšné fotky sú v našej galérii hneď pod týmito riadkami. A reporty z ďalších dní, na našom webe už čoskoro.