AMORPHIS PRIPRAVUJÚ DESIATY ŠTÚDIOVÝ ALBUM

Dnešným bohatým novinkám dominujú správy z tábora Amorphis, ktorí začali nahrávať nový album. Tarja Turunen zverejnila zostavu muzikantov pred nadchádzajúcim turné. Bonded By Blood zmenili speváka. Poliaci Hate pripravujú tretí album. Apostasy opustil gitarista Johansson. Na záver si môžete pozrieť nový videoklip od thrasherov Skeletonwitch.
Amorphis v poslednej dobe naozaj nezaháľajú. Najprv im vyšlo dlhoočakávané DVD Forging the Land of Thousand Years a potom aj nanovo prehraná kompilácia Magic and Mayhem – Tales From the Early Years. Momentálne Amrphis pripravuje nový štúdiový album v helsinskom štúdiu Sonic Pump Studios. Desiaty radový album by mal vyjsť začiatkom budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast.

Tarja Turunen zverejnila svoju zostavu pred nadchádzajúcim turné. Fanúšikovia sa budú môcť teda tešiť na bubeníka Mikea Terranu, klávesáka Christiana Kretschmara (Schiller), basáka Kevina Chowna (Tony Macalpine, Tiles), gitaristu Alexa Scholppa (Farmer Boys) a cellistu Maxa Lilju (Hevein, ex – Apocalyptica).

Američania Bonded By Blood ukončili spoluprácu so svojím spevákom Jose Barralesom. Barrales opustil kapelu kvôli osobným a finančným dôvodom. Kapela za neho našla náhradu hneď. Novým vokalistom Bonded By Blood sa stal Mauro Gonzales z kapely Mutants of War.

Poľskí deatheri Hate plánujú vydať tretí album Erebos. Ten bol nahrávaný Hertz Studio v Poľsku s producentmi Slawekom Wieslawskim a Wojtekom Wieslawskim. Na novinke bude 10 skladieb. Erebos by mal v Európe vyjsť ešte v novembri tohto roka prostredníctvom Listenable Records.

Gitarista Ludvig Johansson ohlásil svoj odchod od švédov Apostasy. K tomuto kroku ho viedli osobné dôvody. Johansson praje Apostasy veľa šťastia v ich ďalšej činnosti.

Thrasheri Skeletonwitch nahrali nový videoklip na skladbu Bringers of Death. Tá sa objaví na na kompilácii MetalSwim. Videoklip je pod novinkami.