SEPULTURA začala pracovať na novom albume. Novinky aj od EPICA, TRIVIUM alebo SOILWORK

SEPULTURA začala pracovať na novej nahrávke. EPICA a TRIVIUM s novými videoklipmi. Správy aj od SWALLOW THE SUN, SOILWORK, THE BLACK DAHLIA MURDER, CIRCLE II CIRCLE a INTRONAUT.

SEPULTURA

SEPULTURA

Gitarista Andreas Kisser zo SEPULTURY sa vyjadril, že novú štúdiovku vydajú budúci rok. „Na novom albume sme práve začali pracovať. Mám veľa riffov a Eloy má tiež nejaké nápady. Musíme to zorganizovať, potom sa pripraviť na skúšanie a rozvíjať piesne správnym smerom. Pravdepodobné vydanie bude koncom budúceho roka.“ Kisser ďalej dodal, že nový song „Under my Skin“ nebude na novom albume. „Spomínaná pieseň nebude súčasťou žiadneho albumu, je to niečo špecifické pre tento rok, oslava 30. rokov a je to dar našim fanúšikom, ktorí majú tetovanie s motívom SEPULTURA. Je to ukážka skvelého rešpektu ku kapele a hudbe a myslím, že to bolo minimum, čo sme mohli urobiť. My sme písali tento song pre nich a vydali sme ho iba na vinyle a digitálne. Je to špeciálna zberateľská položka.“

Symphonic metalová kapela EPICA má nový live videoklip ku piesni „The Essence of Silence“ z ich stále aktuálnej nahrávky „The Quantum Enigma“.

Američania TRIVIUM natočili nový obrazový materiál k ich novému songu „Blind Leading the Blind“ z chystanej radovky „Silence in the Snow“. Tá vyjde 2. októbra prostredníctvom Roadrunner Records.

Melancholická doom metalová formácia SWALLOW THE SUN vydá v novembri prostredníctvom labelu Century Media Records trojalbum s názvom „Songs from the North I, II a III.“ Viac už hlavný skladateľ a gitarista Juha Raivo: „Urobiť trojitý album v tomto bohom zabudnutom digitálnom a modernom veku…, mnohí povedia, že je to šialenstvo. Ja hovorím, že je to priblíženie k hodnote, srdcu a rešpektu späť k muzike a albumovému formátu kam patrí. Tieto albumy držia život, smrť, smútok, krásu a zúfalstvo v ich najhlbšej úrovni a tvoria tri odlišné kapitoly, ktoré sú ale spojené jednou dlhou cestou cez tieto skladby napísaných tu na Severe. Nahrávky sú od seba veľmi odlišné, ale stále tvoria jeden celok. Jeden s rešpektom k tradíciám SWALLOW THE SUN, druhý krásne akustický a tretí, výlet cez temný funeral doomový svet. Urobili sme nepopierateľne veľa práce pre tieto albumy. Môj postoj k tejto veľmi osobnej veci bol, že aj keby ma tento projekt zabije, aspoň môžem pokojne spať s vedomím, že je to naše najdôležitejšie vydanie.“

Švédom SOILWORK vyjde o pár dní (28. augusta) u Nuclear Blast Records nový album s názvom „The Ride Majestic“, z ktorého zverejnili ochutnávku v podobe songu „Enemies in Fidelity“.

Death metalisti THE BLACK DAHLIA MURDER zverejnili skladbu „Threat Level Number Three“ (vypočuť si ju môžete TU) z ich chystanej novinky „Abysmal“, ktorá vyjde 18. septembra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Floridskí CIRCLE II CIRCLE vydajú 16. októbra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC nový štúdiový album s názvom „Reign of Darkness“. Novinka, ktorej artwork nájdete pod správou, bude obsahovať 11 skladieb.

circle-II-circle-reign-of-darkness

CIRCLE II CIRCLE – Reign of Darkness

 

Prog metaloví INTRONAUT oznámili, že ich v poradí piaty štúdiový album „The Direction of Last Things“ vyjde 13. novembra prostredníctvom Century Media Records. Ešte dodáme, že o finálny mix nahrávky sa postaral Devin Townsend.