SATYRICON chystajú špeciálne prekvapenie. Nové správy aj od MOTÖRHEAD, KING DIAMOND alebo RAMMSTEIN

Budúci rok bude v SATYRICON v duchu osláv vydania albumu „Nemesis Divina“. MOTÖRHEAD spravili cover na pieseň od THE ROLLING STONES. Novinky aj od KING DIAMOND, RAMMSTEIN, TRIVIUM, ABBATH. Slováci RENAISSENSE hľadajú gitaristu.

satyricon-promo-2013

SATYRICON

Budúci rok bude album „Nemesis Divina“ od SATYRICON oslavovať 20 rokov. Kapela pri tejto príležitosti chystá špeciálne koncerty, kedy zahrá spomínaný album v celej dĺžke, pričom to už nikdy nezopakuje. Na pláne majú SATYRICON aj znovuvydanie tohto albumu. „Nie je to to, čo robíme a neudeje sa to znova. Táto kapela, ako viete, rozhodne nie je retrospektívna, ale začali sme hrať naživo v roku 1996 a našim najväčším priekopníckym míľnikom je album, ktorý vyšiel v roku 1996, teda práve „Nemesis Divina“. Premýšľal som veľa. Buď urobíme niekoľko koncertov, jeho znovuvydanie a urobíme to poriadne…alebo to nebudeme robiť vôbec. Tak sme tu. Prehráme „Nemesis Divina“ v celej dĺžke, urobíme niekoľko exkluzívnych šou v roku 2016 a tešíme sa na zdieľanie tohto jedinečného momentu s našimi vernými fanúšikmi,“ vysvetlil hlavný mozog kapely Satyr. Znovuvydanie albumu „Nemesis Divina“ prebehne na jar budúceho roka a o remaster sa postará samotný Satyr. TU nájdete náš pohľad na celú diskografiu tejto kapely.

Veteráni MOTÖRHEAD zverejnili cover verziu skladby „Sympathy for the Devil“ (vypočuť si ju môžete na TOMTO ODKAZE) od THE ROLLING STONES, ktorú nájdete na ich novej štúdiovke „Bad Magic“. Tá vychádza práve dnes (28.8.) prostredníctvom UDR Music.

Kapela KING DIAMOND sa prezentuje novým live videoklipom k piesni „Welcome Home“ z ich albumu „Them“ (1988). Klip sa natáčal počas ich tohtoročného vystúpenia na Rockstar Energy Drink Mayhem festivale.

Nemecká formácia RAMMSTEIN zverejnila druhú ukážku z ich nového DVD „Rammstein in Amerika“ a to v podobe piesne „Ich Tu Dir Weh“. Spomínané DVD vychádza 25. septembra prostredníctvom vydavateľstva Island/UMe.

Američania TRIVIUM ponúkajú ďalší zbrusu nový videoklip, ktorý nahrali ku skladbe „Until the World Goes Cold“. Tú nájdete na ich novej štúdiovke „Silence in the Snow“ s dátumom vydania stanoveným na 2. októbra prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records.

ABBATH, bývalý frontman kapely IMMORTAL, vydá so svojou novou kapelou debutový a zatiaľ nepomenovaný materiál v januári budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Slovenská kapela RENAISSENSE z Rožňavy, ktorá zaznamenala výrazný úspech na tohtoročnom festivale Wacken Open Air v Nemecku, vyhlasuje konkurz na gitaristu, pričom rátajú s dlhodobou spoluprácou.  „Ak si šikovný v hre na 7-strunovú alebo 6-strunovú podladenú gitaru, ak máš vlastný aparát a máš rád koncertovanie, ak hráš s chuťou a pre radosť a ak si flexibilný a dokážeš sa prispôsobiť, neváhaj a napíš na adresu: renaissense.rv@gmail.com. Prípadne pošli nahrávku, video alebo akýkoľvek materiál, kde si ťa môžeme vypočuť,“ píše sa vo vyhlásení skupiny. RENAISSENSE majú za sebou kopu koncertov, debutový album „…Like My Pain Never Lived“ a v súčasnosti sa už venujú prípravám druhého albumu.