U.D.O. ODKLADÁ VYDANIE NOVÉHO ALBUMU

U.D.O. odkladajú vydanie nového albumu o dva mesiace. Sadist zverejnili nový videoklip. Wormfood ukončili spoluprácu so svojím doterajším vydavateľstvom, kvôli neschopnosti vydať ich nový album. Velvet Revolver pripravili prvé DVD. Astral Doors vydajú výberovku.
Dnes už legendárna kapela U.D.O. pod vedením bývalého speváka Accept Uda Dirkschneidera mala vydať nový album Rev-Raptor 14. januára 2011 prostredníctvom AFM Records. Žiaľ termín vydania sa posúva na 18. marca 2011.  Dôvodom sú pretrvávajúce zdravotné problémy gitaristu Stefana Kaufmanna, kvôli ktorým musel svojho času opustiť aj post bubeníka v Accept. Zdravotné ťažkosti sa prejavili počas nahrávania nového albumu a tak bola kapela nútená prerušiť práce na novinke. Kaufmann je pod lekárskym dohľadom v špecializovanom centre. Kapela uistila fanúšikov, že najbližšie vystúpenie, teda 6. novembra v Augsburgu a aj následne na festivale Masters of Rock odohrá podľa plánu.

Talianski veteráni Sadist natočili videoklip ku skladbe Broken and Reborn zo stále aktuálneho albumu Season In Silence. Klip sa antáčal v júni počas koncertu v Miláne, kde kapela predskakovala Megadethu. Videoklip nájdete pod novinkami.

Francúzi Wormfood ukončili spoluprácu so svojím doterajším vydavateľstvom Deadlight Entertainment. Dôvodom boli pretrvávajúce problémy s vydaním nového albumu Posthume. Vydanie novinky sa tak opäť oddialilo na neurčito. Kapela v súčasnosti rokuje so svojimi partnermi a hľadá nového vydavateľa. „Ospravedlňujeme sa tým, ktorí netrpezlivo čakajú už dlhšiu dobu na vydanie nášho nového albumu. Máte naše uznanie za podporu a zároveň ďakujeme za pochopenie. O ďalšom vývoji situácie vás budeme informovať“, stojí v oficiálnej správe kapely.

Americká rocková superskupina Velvet Revolver oznámila, že 16. novembra vydá prvé DVD Live In Houston. Záznam je však staršieho dáta a pochádza z turné, ktoré bolo na podporu debutového albumu Contraband. Okrem živého vystúpenia nájdu fanúšikovia na DVD aj rozhovory s členmi kapely, ktoré budú umiestnené medzi skladbami.

Švédski heavy metalisti Astral Doors zverejnili podrobnosti o ich novej Best Of kompilácii Testament of Rock – The Best Of Astral Doors. Výberovks bude obsahovať 14 skladieb a vyjde 19. novembra prostredníctvom Metalville Records.