SLAYER natáčali nový klip v ženskej väznici. Kedy sa dočkáme nového albumu od KREATOR?

SLAYER natáčali nový klip v ženskej väznici. Kedy môžeme očakávať nový album od KREATOR? ANATHEMA vydá nové DVD. SEVENDUST zverejnili nový song.

slayer-danny-trejo

SLAYER spoločne s Dannym Trejom počas nahrávania klipu

Thrash metalové legendy SLAYER natáčali vo východnom Los Angeles, v ženskej väznici Sybil Brand Institute klip pre titulnú skladbu z ich novej štúdiovky „Repentless“. V klipe sa objaví aj niekoľko hercov z hororových filmov, okrem iných aj napríklad Danny Trejo či Tony Moran, ktorý stvárnil v kultovom horore „Halloween“ postavu Micheala Myersa. Klip režíroval BJ McDonnell, ktorý spolupracoval aj na komiksovkách „Avengers“ či „Ant-Man“. Ešte dodáme, že spomínaný nový album „Repentless“ vyjde 11. septembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Mille Petrozza, frontman nemeckých thrasherov KREATOR, poskytol na festivale Brutal Assault rozhovor, v ktorom sa rozoberala aj téma nového albumu. „Mám nejaké nápady na pár skladieb, ale pre mňa je dôležité počkať na ten správny okamih, byť spolu s kapelou a nacvičovať skladby, v tejto chvíli nemám veľmi čo povedať. Možno v roku 2017. Možno v budúcom roku začneme písať, no nemyslím si, že nový album aj v ten rok vyjde. Viete, ako rýchlo plynie čas… V najideálnejšom prípade začneme skúšať na nový album v januári 2016, potom ho pôjdeme nahrať v lete, pretože chceme ísť do Švédska (nahrať album s producentom Jens Bogrenom) a nechceme tam ísť počas zimy a potom ho vydáme v roku 2017. To je môj plán, ale neviem či to tak bude. Všetci v kapele sme na rovnakej strane, nechceme vydať niečo, kým s materiálom nie sme na sto percent spokojní. Vždy pripravujem nové piesne a potom počas jammovania máme ešte lepšie nápady. Ešte nie je čas a nemám pocit, že by som mal čo povedať. Pre mňa je dôležité prísť s piesňami, na ktorých záleží a keď nemám o čom spievať a nemám inšpiráciu, tak radšej neprídem s ničím.“
Dávnejšie sa objavila aj informácia, že KREATOR nechcú ísť na spoločné turné so SODOM, DESTRUCTION a TANKARD v rámci Teutonic Big Four. „Keď pracujete ako kapela, ktorá sa pokúša prísť s dobrými vecami a písať skvelé albumy čo obstoja v skúške času,  nemyslím si, že je to veľmi o minulosti a toto celé turné je vecou minulosti, takže to je dôvod prečo nemám záujem o toto turné. Mám však rád všetkých tých chlapíkov – Toma zo SODOM, Schmiera z DESTRUCTION, sú úžasní, ale je to vec minulosti. Ak mám byť úprimný, žijeme v prítomosti a chceme byť prítomní. Pre nás, pre KREATOR, je súčasnosť to, na čom by malo najviac záležať. Pre mňa bol KREATOR vždy o pokroku, zmenách, vývoji so scénou, byť súčasťou extrémnej metalovej scény. To je pre mňa dôležitejšie ako ísť na nostalgický výlet. KREATOR je o tom tu a teraz, to je dôvod prečo sa radšej sústredím na nový album a živé vystúpenia, ako na recykláciu minulosti,“ vyjadril sa Mille.

Angličania ANATHEMA vydajú 30. októbra prostredníctvom vydavateľstva Kscope nové Blu-ray/DVD s názvom „A Sort of Homecoming“, ktoré sa natáčalo 7. marca 2015 počas ich koncertu v liverpoolskej katedrále. Nižšie nájdete aj trailer.

Kapela SEVENDUST zverejnila lyric video k novému songu „Not Today“ z ich chystanej štúdiovej nahrávky „Kill the Flaw“, ktorá vyjde 2. októbra prostredníctvom 7Bros. Records.