BEHEMOTH natočili klip ku „The Satanist“. Wacken Metal Battle bude na Slovensku rok pauzovať

BEHEMOTH a MY DYING BRIDE natočili nové videoklipy. DEF LEPPARD vydajú ďalší album. Súťaž Wacken Metal Battle Slovakia bude tento rok pauzovať. Nové klipy má aj projekt METAL ALLEGIANCE a skupina GHOST. BROKEN HOPE zverejnili ukážku z nového DVD. ENTHRALLMENT vydajú nový album.

Behemoth-The-Satanist-Promo

BEHEMOTH

Poľská mašina BEHEMOTH sa prezentuje novým a pre nich tak trochu netypickým obrazovým materiálom ku skladbe „The Satanist“ pochádzajúcej z ich rovnomenného a vysoko hodnoteného albumu. „BEHEMOTH boli vždy o prelomení hraníc, tabu a opúšťaní komfortnej zóny. Je tu opäť zbrusu nové video od nás, už štvrté z albumu „The Satanist“. Koncept videa pochádza od režiséra Andrzeja Dragana. Je situovaný v modernej Varšave, v dnešnej dobe,“ opísal klip samotný Nergal, ktorého doplnil režisér Andrzej Dragan, „Klip je obrazom odcudzenia a konečného zamietnutia precitliveného charakteru anonymným mestom.“

Priekopníci doom metalového žánru, anglickí MY DYING BRIDE zverejnili nový videoklip k titulnej piesni z ich chystanej štúdiovej novinky nazvanej „Feel the Misery“, ktorá uzrie svetlo sveta 18. septembra prostredníctvom labelu Peaceville Records.

Rockoví veteráni DEF LEPPARD vydajú 30. októbra prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC vo forme vinylu nový, eponymný štúdiový album, ktorého artwork nájdete nižšie. CD verzia vyjde 30. novembra.

deff-leppard-new-album

Artwork nového albumu DEF LEPPARD

Súťaž Wacken Metal Battle Slovakia bude v najbližšom roku pauzovať. Rozhodli o tom nemeckí organizátori. V roku 2016 spoločne so Slovenskom sa pauza týka aj ďalších krajín, presnejšie: Švédsko, Fínsko, Francúzsko, Izrael, Litva, Urugaj, Stredný Východ, krajiny bývalej Juhoslávie, Nórsko a Švajčiarsko. Každý rok sa súťaže zúčastňuje 30 krajín, avšak do rodiny Wacken Metal Battle patrí spolu 42 krajín, takže v tomto roku vyšla pauza aj na Slovensko. „Je to škoda, že pauza prichádza práve po úspechu skupiny RENAISSENSE, pretože práve to, že získali prvé body pre Slovensko mohlo nabudiť viaceré kapely a mohli sme mať peknú účasť a silnú konkurenciu. Avšak, pauza mala prísť už vlani, takže nič hrozné sa nedeje. Veríme, že so súťažou sa vrátime už v roku 2017,“ povedal porotca Wacken Metal Battle a šéfredaktor Valhalla.sk Stanislav „Stillborn“ Černák.

Hviezdne obsadený projekt METAL ALLEGIANCE má ďalší nový videoklip, ktorý nahrali skladbe s názvom „Gift of Pain“, o ktorú sa postaralo obsadenie – Randy Blythe (LAMB OF GOD) – vokály, Alex Skolnick (TESTAMENT) – hlavná a rytmická gitara, David Ellefson (MEGADETH) – basgitara, Mike Portnoy (ex-DREAM THEATER) – bicie a Gary Holt (EXODUS, SLAYER) – doplňujúca hlavná gitara.

Aj švédski rockeri GHOST majú nový klip, konkrétne k songu „From the Pinnacle to the Pit“ z ich aktuálnej dosky „Meliora“.

Chicagskí mäsiari BROKEN HOPE zverejnili ukážku z ich nového DVD „Live Disease at Brutal Assault“ a to v podobe piesne „The Docking Dead“. Spomínané DVD vyjde 18. septembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Death metalisti ENTHRALLMENT oznámili, že 4. decembra im prostredníctvom vydavateľstva Rebirth the Metal Productions vyjde v poradí piaty štúdiový album s názvom „Eugenic Wombs“ obsahujúci 9 nových zárezov. Nižšie nájdete aj oficiálny teaser.