Bohaté novinky: DREAM THEATER pracujú na novom albume, zomrel bubeník BOLT THROWER

DREAM THEATER chystajú nový album. Zomrel bubeník kapely BOLT THROWER. CHILDREN OF BODOM zverejnili novú skladbu. Novinky aj od RAMMSTEIN, MOONSPELL, SOILWORK, DEW-SCENTED, DEATH ANGEL, RAGE AGAINST THE MACHINE, CIRCLE II CIRCLE a INTRONAUT.

Dream-Theater-2015

DREAM THEATER

Progresívni giganti DREAM THEATER pracujú od januára tohto roka v štúdiu Cove City Sound v New Yorku na novom štúdiovom albume, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka prostredníctvom Roadrunner Records. „Nový album bude ďalším progresom kreatívnej identity kapely. Vždy keď ideme do štúdia, snažíme sa, aby to bolo ešte lepšie ako posledná vec. Všetci v kapele máme tento druh postoja, kedy máme radi to čo robíme. Máme veľké šťastie, že môžeme robiť to čo robíme a máme pocit, že to najlepšie ešte len príde. To je aj čiastočne dôvod prečo bol náš posledný album eponymný, pretože to znamenalo nový začiatok a silu v presvedčení, že je tu budúcnosť kapely,“ vyjadril sa gitarista John Petrucci pre Revolver magazín.

Fínski CHILDREN OF BODOM zverejnili nové lyric video ku skladbe s názvom „I Hurt“ pochádzajúcej z ich štúdiovej novinky „I Worship Chaos“. Tá vyjde 2. októbra a to prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Veľmi smutná správa prišla z tábora death metalových titánov BOLT THROWER. Bubeník Martin „Kiddie“ Kearns nečakane zomrel v pondelok 14. septembra vo veku 38 rokov. Počas skúšky mu prišlo zle, čo pokračovalo celú noc a vyústilo to v to, že už sa neprebudil. BOL THROWER nacvičovali pre ich nadchádzajúce austrálske turné, ktoré však pochopiteľne zrušili. Česť jeho pamiatke.

martin-kiddie-kerns

Martin „Kiddie“ Kearns (1977 – 2015)

RAMMSTEIN zverejnili trailer na dokument, ktorý bude súčasťou ich nového a na našich stránkach už spomínaného DVD „Rammstein in Amerika“. Ten vyjde 25. septembra prostredníctvom labelu Island/UMe. Spomínaný dokument bude obsahovať okrem iného napríklad súkromné archívy, doteraz nevidené zábery či materiál z ich prvého amerického turné. V dokumente sa mihnú aj také postavy a spolky ako Scott Ian (ANTHRAX), Jonathan Davis (KORN), Iggy Pop, Marilyn Manson, SLIPKNOT alebo SYSTEM OF A DOWN.

Dark metalisti MOONSPELL sa pýšia novým obrazovým materiálom k piesni „Domina“, ktorá pochádza z ich aktuálnej fošne „Extinct“.

Švédi SOILWORK majú nový videoklip k songu „Enemies in Fidelity“ pochádzajúci z ich aktuálnej nahrávky „The Ride Majestic“ vydanej koncom augusta prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Thrash/death metalová kapela DEW-SCENTED natočila nový videoklip ku skladbe „Ruptured Perpetually“, ktorá pochádza z ich aktuálnej štúdiovej dosky „Intermination“.

Thrash metalisti DEATH ANGEL sa poberú 9. októbra do štúdia Audiohammer na Floride, aby nahrali nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, ktorý vyjde na jar budúceho roka prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Novinku budú produkovať Jason Suecof a gitarista kapely Rob Cavestany. „Písali sme, potom turné v Severnej Amerike, ešte viac sme písali, turné po Európe a Veľkej Británii a teraz sme v záverečnej fáze písania. Totálna inšpirácia našimi životmi na ceste, v hudbe a všetkým, čo s tým prichádza, tieto piesne sú poháňané silnými emóciami,“ píše sa vo vyhlásení kapely.

Nedávno sme vás už informovali, že kapele RAGE AGAINST THE MACHINE vyjde 16. októbra prostredníctvom vydavateľstva Eagle Rock Entertainment nové DVD „Live at Finsbury Park“, z ktorého je dostupná ďalšia ukážka a to v podobe piesne „Bulls on Parade“.

Floridskí CIRCLE II CIRCLE zverejnili novú pieseň „Victim of the Night“ z ich nového albumu nazvaného „Reign of Darkness“, ktorý vyjde 16. októbra u earMUSIC.

Progresívno-post metaloví INTRONAUT zverejnili novú skladbu s názvom „Fast Worms“ z ich chystanej, v poradí piatej radovej novinky „The Direction of Last Things“, ktorá uzrie svetlo sveta 13. novembra prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. O finálny mix nahrávky sa postaral Devin Townsend.