NIGHTWISH vydajú tour edíciu ich aktuálneho albumu. MEGADETH v októbri s novým singlom

NIGHTWISH zverejnili trailer na „tour“ edíciu ich aktuálnej nahrávky. MEGADETH a ABBATH vydajú nový singel. Novinky aj od CARCASS alebo MORTIIS.

nightwish-2015-band-4

NIGHTWISH

Symphonic metalová formácia NIGHTWISH zverejnila trailer na tour edíciu ich aktuálnej štúdiovky „Endless Forms Most Beautiful“, ktorá vyjde 30. októbra prostredníctvom Nuclear Blast Records a obsahovať bude bonusové DVD s 21 klipmi zobrazujúcimi proces tvorby nového albumu, nevydané live klipy pre songy „Yours Is an Empty Hope“ a „Stargazers“. Tešte sa aj na päť špeciálnych klipov, dokumentárne scény pre skladby „Planet Hell“, „Last of the Wilds“, „Storytime“, „Arabesque“ a „Last Ride of the Day“. Nebude chýbať ani bohatá fotogaléria s viac než 400 fotkami.

Podľa Amazon.com vydá  legendárna kapela MEGADETH, 16. októbra prostredníctvom labelu Universal nový singel nazvaný „Fatal Illusion“, ktorý bude súčasťou ich chystanej, v poradí pätnástej štúdiovej nahrávky. Tú produkoval líder kapely Dave Mustaine spolu s Toby Wrightom, o mix sa postaral Josh Wilbur.

Black metalové zoskupenie ABBATH, vedené bývalým frontmanon IMMORTAL vydá 11. decembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist sedempalcový singel s názvom „Count the Dead“ obsahujúci titulnú skladbu a cover „Riding on the Wind“ od JUDAS PRIEST. Ešte dodáme, že zvyšok zostavy tvoria basgitarista Tom Cato Visnes, známejší ako King ov Hell (ex-GORGOROTH) a bubeník Baard Kolstad (BORKNAGAR, LEPROUS) vedeným pod pseudonymom Creature.

abbath-new-artwork

ABBATH – Count the Dead

Liverpoolska ikona CARCASS vydá 30. októbra (na CD a digitálne) a 20. novembra na vinyle prostredníctvom Nuclear Blast Records kompletnú edíciu ich stále aktuálnej fošne „Surgical Steel“ čo znamená, že na nahrávke sa bude nachádzať aj EP „Surgical Remission/Surplus Steel“.

Avantgardno/industruálnej metalovej kapele MORTIIS vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Omnipresence v poradí deviata štúdiovka „The Great Deceiver“.