STRATOVARIUS S NOVÝM ALBUMOM, ARKONA S NOVÝM KLIPOM

Dnes máme novinky opäť bohaté. Kapely pred koncom roka vôbec nezaháľajú. Stratovarius dokončili práce na novom albume. Legendárna kapela Poison vydala 2 CD svojich najväčších hitov. Rusi Arkona nahrali nový videoklip, ktorý si môžete pozrieť prostredníctvom nás. Nemci Paragon a Američania All Shall Perrish začali pracovať na nových albumoch. Dáni Svartsot sa rozhodli vyhodiť gitaristu. Nemci Suidakra dokončili desiaty album.

Fíni Stratovarius dokončili práce na novom albume Elysium. Ten vyjde 14. januára prostredníctvom Armoury Records. Na v poradí už trinástom albume týchto melodikov nájdu fanúšikovia deväť nových skladieb.

Legendárna hair metalová kapela Posion včera vydala prostredníctvom Capitol/EMI výberové 2 CD Nothin But A Good Time: The Poison Collection. Dvoj CD bude dokopy obsahovať 34 skladieb medzi ktorými nebudú chýbať ani hity ako Every Rose Has Its Thorn, Unskinny Bop, I Want Action, Your Mama Dont Dance alebo Nothing But A Good Time. Všetky skladby vyjdú v remasterovaných verziách. Pod novinkami nájdete cover výberovky Posion.

Ruská pagan folková kapela Arkona na čele s charizmatickou Mashou Scream nahrala už tretí videoklip z aktuálneho albumu Goi, Rode Goi!. Tentokrát voľba padla na koncertnú hitovku Yarilo. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Nemecká power/speed kapela Paragon začína pomaly pracovať na novom albume. Kapela už má pripravené demo verzie niektorých skladieb a taktiež aj časť textov. Prednedávnom do kapely prišli dvaja nový gitaristi David Wieczorek (ex – StormWarrior) a Wolfgang Teves (Black Hawk a Wheels of Steel).

Dánska folkmetalová skupina Svartsot sa rozhodla počas prác na ich treťom albume, že gitarista Cliff Nemanim už nebude členom kapely. Dôvod tohto kroku kapela nezverejnila. V prácach na novinke budú pokračovať bez neho.

Nemci Suidakra pripravujú na začiatok budúceho roka nový album Book of Dowth, ktorý bude už desiatym albumom kapely. Nový album bude obsahovať 10 skladieb.

Deathcoristi All Shall Perrish zahájili práce na novom albume. Podľa slov členov kapely pôjde o jeden z ich najagresívnejších albumov. Názov a ani dátum vydania kapela zatiaľ nezverejnila.