BLACK SABBATH ďalší album už nenahrajú, rozlúčkové turné a koniec. Info aj od DIMMU BORGIR alebo ANTHRAX

BLACK SABBATH už ďalší album nevydajú. DIMMU BORGIR pracujú na novom albume.   ANTHRAX oznámili názov novej štúdiovky. AUTOPSY zverejnili novú skladbu. GRUESOME v štúdiu. Novinky aj z táborov tuzemských kapiel SUBURBAN TERRORIST, MEREDITH a NAHUM.

black-sabbath-2013-promo

BLACK SABBATH

Aj keď sa Ozzy Osbourne v nedávnej minulosti vyjadril, že BLACK SABBATH prídu ešte s jednou nahrávkou, tak to už v súčasnosti neplatí. Kariéru by mali tieto obrovské legendy zavŕšiť rozlúčkovým turné, ktoré nazvali „THE END Tour“. „Chceli sme spraviť ešte jednu nahrávku pred turné, ale ja budem mať v decembri 67 rokov a napísať a nahrať album, by nám trvalo tri až štyri roky apreto sme sa rozhodli len pre rozlúčkové turné,“ vyjadril sa Ozzy pre The Pulse of Radio.

Symphonic black metaloví DIMMU BORGIR, ktorí sa posledné roky držia poriadne v ústraní pracujú na novom albume, čoho dôkazom je aj video z pred-produkcie, ktoré zverejnil frontman Shagrath. „Zvyčajne máme pauzu medzi vydaniami albumov dva až tri roky, no teraz sú to už takmer štyri, takže je najvyšší čas prísť s niečím novým. Vždy si však dávame na čas. Ak veci uponáhľame, tak to nebude niečo, za čím budeme môcť stáť. Myslím si, že každá kapela by mala mať krátku prestávku, pretože je potrebné dostať sa od seba, preskupiť a získať perspektívu,“ vyjadril sa ešte v roku 2014 gitarista Silenoz. Spomínané video nájdete na TOMTO ODKAZE.

Členovia thrash metalovej Big Four, ANTHRAX, oznámili, že ich očakávaná nová štúdiovka sa bude volať „For All Kings“ a svetlo sveta uzrie v marci 2016 prostredníctvom vydavateľského giganta Nuclear Blast Records. A už keď sme pri ANTHRAX tak dodáme, že Charlie Benante bude istý čas opäť absentovať. Chýbať bude na európskom turné kapely, ktoré sa včera (1.11.) začalo. Dôvodom je problém s rukou, na ktorej mu v minulosti operovali karpálny tunel a po nahrávaní albumu a nie úplnom zregenerovaní sa mu vrátili bolesti a tak je jasné, že turné by neodbúchal a musí si dať nútenú pauzu. Na jeho miesto dočasne zaskočí Jon Dette. Benante by sa mal opäť pridať ku kapele 21. novembra.

Old-schooloví death metalisti AUTOPSY zverejnili úplne novú skladbu s názvom „Waiting for the Screams“ z ich novej radovky „Skull Grinder“, ktorá vyjde na vinyle 27. novembra a na CD v roku 2016 prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records. Novú pieseň nájdete TU.

Death metalová úderka GRUESOME, ktorá vzdáva hold legende DEATH sa zavrela v štúdiu, kde nahráva materiál na nové EP s názvom „Dimension of Horror“. Obal tejto nahrávky bude opäť zdobiť dielo od Eda Repku. „Túto jeseň sa presunieme do Orlanda, domovského mesta Chucka Schuldinera a začneme pracovať na našej novej nahrávke. Pri tomto vydaní pôjdeme ešte hlbšie ku koreňom našich obľúbených DEATH s obscénnym, hrubým a surovým death metalom,“ píše sa vo vyjadrení kapely.

Belušská formácia SUBURBAN TERRORIST hlási personálne zmeny a to rovno na poste speváka. Ich rady opúšťa Martin „Walki“ Valkár a to z prostých dôvodov. Walki už časovo nestíhal obhospodarovať tri aktívne kapely súčasne (SUBURBAN TERRORIST, RAMCHAT a PORFYRIA). Rozhodnutie padlo rýchlo, bez ujmy na obidvoch stranách. Na jeho miesto nastupuje Šimon „Feferón“ Španihel (WARD, ex-MOONFOG)! Behom pár dní sa naučil celý set death metalistov a premiéru si odbil na BelUSA DEATH FESTE, 24. októbra, kde mu to šlo náramne dobre. Belušania taktiež nelenia a pomaly chystajú materiál na nový album, ktorý je v pláne uvidieť svetlo sveta ku koncu budúceho roka. Šimonovi teda držme palce, nech mu to v SUBURBAN TERRORIST poriadne growluje a Walkimu to isté v jeho dvoch aktívnych kapelách! – Tlačová správa.

Košická kapela MEREDITH sa vracia na scénu! V týchto dňoch majú bohatý program. Zhruba dva roky po vydaní dema MEREDITH potešia fanúšikov novým albumom. Aby toho nebolo málo, znova zavítajú na koncertné šnúry intenzívnejšie a potešia krstom domáce košické i bratislavské publikum so špeciálnymi hosťami. V poradí druhý prínos dostal názov „Blood Diamond Scars“ a fyzicky je dostupný od minulého týždňa. „MEREDITH sa od dema zmenil v mojom ponímaní dosť, čoho svedkom budete aj vy! Je to kombinovanie drsných riffov s nádychom progresie v spojitosti s jemnými melodickými vyhrávkami, ktoré s nadupanými bicími vytvárajú ducha a energiu. Tie spolu so spevom spojeným s drsným vokálom či screamom podčiarkujú silu,“ prezradil frontman kapely Rob Raven.

Vstoupili jsme do poslední éry, chaos se právě rodí uprostřed lidstva, kořeny hluboko v hromadě mrtvých. Běsnící, ne však vítězný, pouze vše pustošící. Rozpadá se a zároveň se překotně rozrůstá a napadá vše jako plíseň, jako oheň. Poslední dny začaly! Jinými slov, koukněte na nový klip NAHUM, který natočili ke skladbě „Raging Chaos“. – Tlačová správa.