KING DIAMOND už kujú plány na ďalší album. Nové klipy ponúkajú ARCH ENEMY, AT THE GATES a PRIMAL FEAR

KING DIAMOND začnú na začiatku roka pracovať na novom albume. ARCH ENEMY, AT THE GATES a PRIMAL FEAR majú nové videoklipy. Festival GOTHOOM predstavil ďalšieho headlinera.

king diamond_BA_15

Andy La Rocque počas koncertu KING DIAMOND v Bratislave.

Andy La Rocque, gitarista kapely KING DIAMOND, sa v jednom z rozhovorov rozrozprával o novom albume tohto legendárneho spolku. „Mal som veľa práce (s produkovaním kapiel v mojom štúdiu vo Švédsku) a potom sme išli na turné. Myslím, že som bol v štúdiu len tri dni, lebo sme boli zaneprázdnení prípravou turné. Teraz budeme mať malú pauzu a potom začneme písať hudbu pre ďalší album. Máme niekoľko riffov, ale akonáhle sa dostaneme do procesu bude tam brainstorming a všetky tie veci. Myslím, že začneme vo februári.“

Kapela ARCH ENEMY má nový live videoklip ku skladbe „You Will Know My Name“, ktorý sa natáčal počas vystúpenia v Soule v rámci ich masívneho svetového „War Eternal Tour“ na podporu aktuálnej nahrávky.

Švédski death metalisti AT THE GATES sa prezentujú novým videoklipom ku piesni s názvom „The Night Eternal“, ktorá pochádza z ich comebackovej a aktuálnej štúdiovky „At War with Reality“.

Novým klipom sa pýšia aj power metaloví PRIMAL FEAR, konkrétne k songu „The End Is Near“ z ich chystanej štúdiovky nazvanej „Rulebreaker“. Tá vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Frontiers Music Srl.

Festival GOTHOOM prezradil meno ďalšieho headlinera, ktorými sú americkí death metalisti CATTLE DECAPITATION. Popri tomto bonbóniku zverejnili aj ďalšie dva zoskupenia, konkrétne thrash metalovú bandu z Anglicka DIVINE CHAOS a domácich brutal death metalistov MORTALLY INFECTED. V poradí siedmy ročník festivalu GOTHOOM sa uskutoční 21.7. až 23.7.2016.