AVANTASIA ODŠTARTOVALA TURNÉ VO ŠVAJČIARSKU

Ponúkame vám pocty Tobiasa Sammeta po prvom koncerte Avantasia na ich turné The Metal opera Comes To Town. Takisto pod novinkami nájdete krátke exkluzívne video z tohto vystúpenia. Brutal Assault potvrdil prvé mená pre 16. ročník. Lamb of God začínajú pracovať na nových skladbách. Six Feet Under zrušili európske turné.
Projekt Tobiasa Sammeta Avantasia odštartovala svoje európske turné 30. novembra vo švajčiarskom Prattelne. Turné je nazvané The Metal Opera Comes To Town. Toto turné je opäť špeciálne, pretože naživo môžete uvidieť množstvo skvelých muzikantov ako Kaia Hansena (Gamma Ray), Michaela Kiskeho (Unisonic, ex – Helloween), Boba Catleyho (Magnum), Jorna Landeho (Masterplan), Ammandu Sommerville, alebo Olivera Hartmanna. „Včerajší koncert vo Švajčiarsku znamenal explóziu emócií nielen pre nás, ale aj pre fanúšikov. Všetci sme sa zhodli, že opäť stáť spolu na pódiu ako Avantasia bolo pre nás najlepšie čo sme mohli spraviť. Pred show som bol trochu nervózny, no Michael Kiske ma ukľudňoval, že je to naša práca. Ale myslím, že aj Michael je šťastný, že môže s nami vystupovať. Akonáhle som sa však objavil na scéne nervozita zo mňa opadla,“ nechal sa počuť Tobias Sammet a pokračoval: „Trojhodinový koncert bol tak trochu rizikom, aby sme boli počas celého setu schopní udržať to vzrušujúce napätie. Nakoniec sme hrali dve a trištvrte hodiny. Moje prejavy medzi skladbami som plánoval dlhšie, ale cítil som, že za nás by mala hovoriť iba hudba. Bolo skvelé vidieť  opäť spolu na pódiu  Michaela a Kaia. Taktiež spievať balady s Bobom, alebo diabolské duety s Jornom boli skvelým zážitkom. So svojimi kolegami teraz budeme cestovať po svete. To bude úžasné pre nás všetkých a snáď aj pre všetkých našich fanúšikov,“ obsiahlo vyjadril svoje pocity líder Avantasie. Krátke video z prvého koncertu nájdete pod dnešnými novinkami. My ešte doplníme, že dvaja členovia redakcie Valhalla.sk sa chystajú ísť pre vás spraviť exkluzívnu reportáž z vystúpenia Avantasie už túto sobotu 4. decembra v nemeckom Kaufbeurene.

Tak ako začínajú zbrojiť prvými oznámenými menami rôzne festivaly, tak pozadu nechce ostať ani Brutal Assault. Na 16. ročníku potvrdili organizátori zatiaľ tieto kapely: Morbid Angel, Suicidal Tendencies, Trigger the Bloodshed, Skyforger, Excrementory Grindfuckers, Skeletonwitch a Kvelertak. Ďalšie mená budú postupne pribúdať. Na blížiacich sa koncertoch Winter Assault Tour v Prahe, Krakove a Bratislave si fanúšikovia budú môcť kúpiť vstupenky na letný Brutal za zvýhodnené ceny 1000,- Kč!

Američania Lamb of God začínajú pracovať na nových skladbách. Podľa slov bubeníka Chrisa Adlera gitaristi Willie a Mark majú osem alebo deväť dobrých nápadov pre nové skladby. Na novinke bude kapela opäť spolupracovať s producentom Joshom Wilburom. Lamb of God plánujú ísť do štúdia niekedy v júli 2011.

Američania Six Feet Under zrušili európske turné, ktoré malo začať tento mesiac. Podľa oficiálnej správy kapely dôvodom sú okolnosti a udalosti, ktoré išli mimo ich kontrolu. Kapela sľubuje, že v apríli sa do Európy vráti, pretože odohrajú nemecké turné na podporu ich nového DVD Wake the Night.