Po sviatkoch bohatá nádielka noviniek: METALLICA, GUNS N‘ ROSES, AVANTASIA a ďalší

METALLICA zverejnila krátku ukážku z novej skladby. Ďalší náznak návratu GUNS N‘ ROSES v pôvodnej zostave? AVANTASIA prezentuje nový album. Novinky aj od ASPHYX, VOIVOD, BORKNAGAR, NEUROSIS, ROB ZOMBIE, FEEL A CURSE a STERCORE.

metallica-vimeo

METALLICA. Zdroj: Vimeo

Legendárna METALLICA zverejnila vianočný pozdrav (TU) od Jamesa Hetfielda, v ktorom je aj krátka ukážka z úplne novej skladby. Kapela už nejaký ten čas pracuje na novom albume, ktorý by v najlepšom prípade mohol vyjsť už budúci rok. To, či sa tak skutočne stane však ukáže len čas.

V podstate už od leta sa špekuluje, že GUNS N‘ ROSES majú v pláne návrat v klasickej zostave. Prvým impulzom k špekuláciám bolo obnovené kamarátstvo po 20. rokoch medzi Slashom a Axlom Roseom. V týchto dňoch sa na oficiálnej stránke kapely objavilo ich staré logo a to opäť podnecuje k špekuláciám, že sme len pár dní od oznámenia klasického GUNS N‘ ROSES line-upu.

Projekt Tobiasa Sammeta AVANTASIA zverejnil teaser k novému, v poradí siedmemu radového albumu „Ghostlights“, ktorý vyjde 29. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Death metalisti ASPHYX sa vrátia v januári do štúdia (prvýkrát nahrávali už v novembri), aby dokončili posledné zárezy na nový štúdiový album, ktorý vyjde budúci rok. Novinku nahrajú už s novým bicmenom Stefanom Hüskesom, ktorý v roku 2014 nahradil Boba Bagchusa.

Kanadská formácia VOIVOD vydá 26. februára prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nové päťskladbové EP s názvom „Post Society“.

Nóri BORKNAGAR natočili nový videoklip ku piesni „Winter Thrice“ pochádzajúcej z ich rovnomennej štúdiovej novinky, ktorá sa na pulty predajní dostane 22. januára prostredníctvom Century Media Records.

Američania NEUROSIS sa zavreli do Electrical Audio Studio s producentom Steve Albinim aby nahrali nasledovníka ich poslednej radovky „Honor Found in Decay“ z roku 2012.

ROB ZOMBIE oznámil, že jeho nový album dostal názov „The Electric Warlock Acid Witch Satanic Orgy Celebration Dispenser“ a vyjsť by mal začiatkom budúceho roka. Nižšie nájdete aj teaser na spomínanú novinku.

Domáci death metalisti FEEL A CURSE zverejnili prvú ochutnávku v podobe piesne „Misguided World“ z ich debutovej nahrávky nazvanej „Shadows in Mind“. Tá uzrie svetlo sveta začiatkom roka 2016.

Deathcoristi STERCORE zverejnili úplne nový song s názvom „Believe“, ktorý podporili aj videoklipom natočeným na akcii Memory Error vol. V.