Špekulácie sa potvrdili, reunion GUNS N’ ROSES s Axlom a Slashom je realitou. Info aj od ANTHRAX a MAYHEM

GUNS N’ ROSES hlásia návrat v klasickej zostave. ANTHRAX prezentujú novú skladbu. MÖTLEY CRÜE zverejnili teaser na koncertný film. Novinky aj od MAYHEM, Gothoom Open Air, ABBATH, DIAMOND HEAD, GOJIRA a Slovákov FISHARTCOLLECTION.

guns_n_roses_band-208212

GUNS N’ ROSES

Špekulácie sú oficiálne potvrdené. GUNS N’ ROSES vydali tlačovú správu potvrdzujúcu, že na festivale Coachella Music and Arts vystúpia v klasickej zostave – Axl Rose, Slash a Duff McKagan. Axl Rose a Slash hrali spolu naposledy 17. júla 1993 v Buenos Aires. O tom či sa tohto vystúpenia zúčastní aj gitarista Izzy Stradlin a bubeník Steven Adler nie sú žiadne informácie no pravdepodobné je, že line-up doplnia súčasný gitarista Richard Fortus a bubeník Frank Ferrer. Podľa magazínu Billboard GUNS N’ ROSES pracovali na reunione dva roky a takisto hľadajú zastávky pre ich „stadium tour“ zahrňujúce 25 miest a kapela si údajne žiada za vystúpenie od 3 do 5 miliónov dolárov.

Veteráni ANTHRAX zverejnili ukážku novej skladby s názvom „Breathing Lightning“ aj s komentárom jednotlivých členov. Skladba pochádza z ich novej štúdiovky „For All Kings“. Tá uzrie svetlo sveta 26. februára prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Nedávno sme vás informovali, že formácia MÖTLEY CRÜE vydá koncertný film z ich poslednej šou zo Staples Center z domovského Los Angeles, kde v roku 1981 začali svoju kariéru a kapela teraz zverejnila teaser na spomínaný film.

Black metalisti MAYHEM už spriadajú plány na nástupcu ich zatiaľ poslednej štúdiovky „Esoteric Warfare“. „Začali sme proces debatami o zvuku, ako chceme, aby to znelo, ale nemáme ešte nič napísané. Bude zo opäť poriadny old-school, akustické bicie, žiadne triggre, poriadny old-school,“ prezradil gitarista Teloch pre stránku Metal-Rules.com.

Festival GOTHOOM rozšíril svoj line-up o ďalšie tri kapely. Hlavnou hviezdou nových akvizícii sú švédski death metalisti DIABOLICAL a ďalšie dva spolky sú z našich končín. Konkrétne ide o gothic metalových GALADRIEL a experimentátorov OBLITERATE. Koncom roka potvrdil festival ešte spolky SIX DEGREES OF SEPARATION, BRAINSCAN, DESIRE FOR SORROW, REACTION EXTASY TRANCE a INFERNAL TENEBRA. Festival GOTHOOM sa uskutoční v dňoch 21.7. až 23.7.2016.

Nórska kapela ABBATH zverejnila novú skladbu s názvom „Ashes of the Damned“, pochádzajúcu z debutovej nahrávky „Abbath“, ktorá vyjde 22. januára prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.

Veteráni DIAMOND HEAD vydajú 11. marca po dlhých 9. rokoch nový eponymný štúdiový album, na ktorom už figuruje nový spevák Rasmus Bom Andersen.

Francúzi GOJIRA zverejnili video z procesu nahrávania nového a zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorý vyjde na jar prostredníctvom Roadrunner Records.

Po dvoch rokoch od debutu „In Oil“ sa Trnavčania FISHARTCOLLECTION dopracovali k ďalšej nahrávke. Na ich konto pribudlo 5-skladbové EP nazvané „Pretlak“. Piesne sa volajú „Pešávár“, „Klavír“, „Nedá sa svietiť“, „Posledná možnosť“ a „sedem smrteľných“. Už podľa názvov skladieb je jasné, že FISHARTCOLLECTION stavili na rodný jazyk. A aby bol pretlaku dokonalý, CD aj s bookletom sú červenej farby a všetko je to pekne uložené v plechovici. Nahrávku je možné vypočuť na našom bandzone kapely. Kapela sa prezentuje aj obrazovým materiálom, keď zo starších koncertných vystúpení a svadby basáka Romana postrihali video k piesni „Klavír“, ktoré nájdete nižšie.