Rocker David Bowie (†69) prehral svoj boj s rakovinou. Novinky aj od kapiel NERVOSA a ALTER BRIDGE

Zomrel legendárny David Bowie (†69). NERVOSA začnú nahrávať nový album. ALTER BRIDGE pripravujú ďalší album. FUCK THE FACTS majú nové video. CALIBAN vydajú nový album.

2009 Sundance Film Festival - Black & White Feature

R.I.P. David Bowie (1947 – 2016) (Zdroj: www.rollingstone.com)

Žiaľ, v krátkej dobe prinášame ďalšiu smutnú správu. Vo veku 69 rokov zomrel 10. januára britský hudobník David Bowie, vlastným menom David Robert Jones . „David Bowie umrel pokojne v kruhu svojej najbližšej rodiny po osemnásťmesačnom boji s rakovinou. Určite mnohí z vás budú zdieľať smútok z jeho odchodu, ale zároveň vás prosíme o rešpektovanie súkromia rodiny v čase trúchlenia,“ píše sa na oficiálnej facebookovej stránke. Priekopník a experimentátor Bowie sa pritom nikdy nesťažoval na žiadne zdravotné problémy a o jeho boji s rakovinou nevedelo mnoho ľudí. Zaujímavosťou je, že len pred pár dňami (presne na jeho narodeniny) vydal tento rocker novučičký album „Blackstar“. R.I.P. David …

Brazílske divožienky z kapely NERVOSA sa tento mesiac poberú do Spojených štátov, aby začali proces nahrávania nového štúdiového albumu. Pre nahrávanie si vybrali štúdio The Foundation v Oregone, ktoré vlastní Sylvia Massy, tá pracovala napríklad s EXODUS, SYSTEM OF A DOWN alebo RED HOT CHILI PEPPERS. Ďalšie miesto činu bude Norcal Studios a na producentskú stoličku zasadne Brendan Duffey. „Je to veľký krok a sen sa stane skutočnosťou, keďže album budeme nahrávať v USA. Sme šťastné, že budeme spolupracovať s Brendanom ako producentom a bicie budeme nahrávať u významnej producentky Sylvii Massy,“ vyjadrila sa vokalistka Fernanda Lira.

Rockeri ALTER BRIDGE začali práce na nástupcovi ich zatiaľ poslednej radovky „Fortress“ z roku 2013. Zatiaľ nepomenovanú novinku bude produkovať Michael „Elvis“ Baskette a vydanie je naplánované na jeseň tohto roka.

Kanaďania FUCK THE FACTS sa prezentujú novým videom ku piesni „Everywhere Yet Nowhere“ z ich vlaňajšieho albumu „Desire Will Rot“.

Metalcoristi CALIBAN vydajú 25. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records nový štúdiový album s názvom „Gravity“.

Švédi AVATARIUM nahrali videoklip ku piesni „Pearls and Coffins“ z ich aktuálneho počinu „The Girl with the Raven Mask“. My ešte pripomíname, že lídrom tejto formácie je Leif Edling (CANDLEMASS).