Pagan Metal Night v Banskej Bystrici: Pod Urpín zamieria Rusi WELICORUSS a Poliaci NETHERFELL

Ruská formácia WELICORUSS sa predstaví na Slovensku vo februári dvakrát. Raz z toho pod Urpínom na akcii Pagan Metal Night.

Pagan Metal Night

WELICORUSS (Rus) – symphonic pagan black metal
NETHERFELL (Pol) – folk metal
OHEN (Sk – Trnava) – blackened symphonic metal
MANYAC (Sk – Sereď) – thrash metal

Sobota 20.2.2016, Banská Bystrica – RC Tartaros
Štart: 19:30 otvorenie klubu, 20:00 začiatok koncertu

V sobotu 20. februára 2016 sa banskobystrický klub Tartaros bude v rámci akcie „Pagan Metal Night“ otriasať pod náporom kvalitnej metalovej hudby. Ako headliner sa predstaví ruská symphonic pagan/black metalová kapela WELICORUSS a poľská folk metalová smršť NETHERFELL. Zvučné zahraničné mená podporia slovenskí blackened-symphonic metalisti, kapela OHEN a sereďskí thrash metalisti MANYAC.

pagan-metal-night-bb-banner

Banner k Pagan Metal Night

Skupina WELICORUSS svoj názov odvodzuje od historicky významného pomenovania starého severovýchodného Ruska. Tiež je odkazom na ruského revolucionára Černyševského. Texty, koncepcie a ideológie sa inšpirujú starým Ruskom, čo sa odráža v obraznosti tradičných ľudových melódií a symfonických prvkov, doplnených temnotou a intenzitou pravého black metalového zvuku tejto kapely. Môžete sa teda tešiť, že zaznie veľký setlist plný najlepších piesní zo všetkých albumov.

Pohanské ľudové melódie v spojení s metalcorom a death metalom zaznejú od poľskej folk metalovej kapely NETHERFELL. Kapela vo svojej hudbe často a rada používa veľa tradičných folkových nástrojov, ako napríklad gajdy, ninera, balalajka a flauta.

Ako support sa na banskobystrickom koncerte predstavia dve domáce kapely. Trnavskí sympho blackáči z kapely OHEN svoj debutový album s názvom „Mortal Men“ uviedli v roku 2014 a snúbi sa v ňom temná atmosféra vybudovaná orchestrálnymi nástrojmi spolu s krutými gitarami a bohatými vokálmi. Tematicky sa dotýkajú najmä apokalypsy, súdneho dňa a boja človeka so svojím vlastným vnútrom.

Chalani z kapely MANYAC predstavia energický a nekompromisný thrash zo Serede, pri ktorom si tvoj krk len tak neoddýchne. Gitarové riffy tohto zoskupenia  v spojení s vražedným vokálom z vás vytlčú maximum. Debutový album zatiaľ ešte nie je na svete, no arzenál majú poriadny.

FB Event

pagan-metal-night-bb-plagat

Oficiálny plagát ku koncertu

Tlačová správa