DREAM THEATER V ŠTÚDIU, PORTNOY PRACUJE NA NOVOM PROJEKTE

Dream Theater sa nachádzajú v štúdiu. Mike Portnoy začal pracovať na novom projekte. Dnes vám ponúkneme aj dva nové videoklipy. Prvý je od Suicidal Angels, druhý od Helheim. Benedictum vydajú nový album. Skinlab už nepočítajú s gitaristom Robertsom.
Ikony progresívneho metalu Dream Theater sa podľa oficiálnych správ nachádzajú v štúdiu, kde začali nahrávať nový album. Tam sú momentálne bez bubeníka, keďže je známe, že Mike Portnoy už nie je členom Dream Theater. Podľa slov kapely bol prvý deň v štúdiu úsvitom novej éry skupiny.

Aj druhá správa sa bude viac menej týkať Dream Theater. Ich bývalý bubeník Mike Portnoy začal pracovať na novom projekte spoločne s členmi  kapiel Spocks Beard a Transatlantic. Presnejšie ide o Neala Morsea, Stevea Morsea, Dixieho Dregsa, Davea LaRuea a speváka Caseyho McPhersona. Projekt dostal pracovný názov Project 1.

Grécki thrasheri Suicidal Angels zverejnili videoklip ku skladbe Beggar of Scorn, ktorá pochádza z nového albumu Dead Again. Videoklip nájdete pod novinkami.

Dnes vám ponúkneme aj druhý videoklip, ktorý je od nórskej kapely Helheim. Ten je na skladbu Dualitet og Ulver z mini CD Asgards Fall. Klip sa natáčal v horách v okolí rodného mesta kapely Bergen. Videoklip nájdete tiež pod dnešnými novinkami.

Tretí album kapely Benedictum nazvaný Dominion vyjde 18. februára prostredníctvom Frontier Records. Na novinke bude 11 skladieb a dva bonusy.

Skupina Skinlab oznámila, že už nepočíta so službami gitaristu Mikea Robertsa. Dôvodom jeho odchodu sú Robertsove rodinné povinnosti, ktoré mu nedovolia sa zúčastňovať živých vystúpení kapely.