Prvé zábery z novej knihy o METALLICE. Bohaté info od HELLOWEEN, KORPIKLAANI alebo SONATA ARCTICA

METALLICA zverejnila prvé obrázky z knihy o tvorbe albumu „Master of Puppets“. HELLOWEEN majú live záznam jednej skladby. KORPIKLAANI chystajú svoje prvé DVD. Bohaté info aj od SONATA ARCTICA, WALLS OF JERICHO, DESTRUCTION, ABORTED, FLOTSAM AND JETSAM, SUICIDAL ANGELS a CULT OF LUNA.

Metallica-2014

METALLICA

Na našej stránke sme vás už pred nejakým časom informovali o tom, že METALLICA začala spoluprácu s autorom Mattom Taylorom, ktorý im napíše knihu „Metallica: Back to the Front“. Kniha bude hovoriť o procese tvorby legendárneho albumu „Master of Puppets“ a následného turné. Taylor, ktorý napísal aj podrobnú knihu o filme „Čeľuste“, kontaktoval kapelu s návrhom na vytvorenie definitívnej histórie ich tretieho albumu. Nižšie nájdete prvé ukážky zo spomínanej knihy, ktorá vyjde na jeseň tohto roka kedy bude album oslavovať 30 rokov od jeho vydania.

Nemeckí power metalisti HELLOWEEN sa prezentujú novým live záznamom ku piesni „Heroes“ pochádzajúcej z ich stále aktuálneho a v poradí pätnásteho albumu „My God-Given Right“.

Folk metalisti KORPIKLAANI pracujú na svojom prvom DVD, ktoré bude obsahovať materiál z dvoch minuloročných vystúpení, konkrétne z Moskvy a Buenos Aires. Materiál doplnia aj zábermi z tohtoročných koncertov v Amsterdame a Masters of Rock v Čechách. Súčasťou DVD, ktorého vydanie je naplánované na začiatok roka 2017 bude aj live CD.

Fínski melodici SONATA ARCTICA začali pracovať na nasledovníkovi ich zatiaľ poslednej dosky „Pariah´s Child“. Rovnako ako predchodca sa bude aj nový a zatiaľ nepomenovaný album nahrávať v Studio 57 a vyjde na jeseň tohto roka prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. O hudobnom smerovaní novinky sa vyjadril klavesák Henrik „Henkka“ Klingenberg. „Je naozaj príliš skoro na to povedať, ako to dopadne. Predpokladám, že obvyklé znaky SONATA ARCTICA tam nájdete. V tejto chvíli máme pauzu od nahrávania a vyrazíme s NIGHTWISH na pár mesiacov do Severnej Ameriky. Keď sa vrátime tak viac či menej pôjdeme rovno pokračovať v práci na novom albume.“

Hardcorová smečka WALLS OF JERICHO zverejnila novú skladbu s názvom „Relentless“ pochádzajúcu z ich novej radovky „No One Can Save You From Yourself“, ktorá vyjde 25. marca vďaka Napalm Records.

Thrash metaloví veteráni DESTRUCTION vydajú 13. mája prostredníctvom Nuclear Blast Records novú štúdiovku nazvanú „Under Attack“. Nižšie nájdete aj teaser.

Belgickí death metalisti ABORTED vydajú v apríli prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records ich v poradí deviaty štúdiový album s názvom „Retrogore“.

aborted-retrogore

ABORTED – Retrogore

Američania FLOTSAM AND JETSAM vydajú po štyroch rokoch nový, eponymný štúdiový album. Termín vydania je stanovený na apríl.

Thrash metalová formácia SUICIDAL ANGELS oznámila, že 27. mája im prostredníctvom NoiseArt Records vyjde nová doska „Division of Blood“, o ktorej artwork sa postaral Ed Repka.

suicidal-angels-division-of-blood

SUICIDAL ANGELS – Division of Blood

Post metalová formácia CULT OF LUNA zverejnila novú pieseň s názvom „A Greater Call“ z ich nového albumu „Mariner“, na ktorom spojili sily s Julie Christmas (MADE OUT OF BABIES) . Spomínaný album uzrie svetlo sveta 8. apríla prostredníctvom labelu Indie Recordings.