Bohatá nádielka noviniek: JUDAS PRIEST, SABATON, Nergal, RAGE, INDUCTION a ďalší

JUDAS PRIEST a SABATON zverejnili ukážky z nových DVD. Nergal zas ukážky zo svojho blues/country projektu. Al Jourgensen vydá so svojím novým projektom debutovú nahrávku. Info aj od CANDLEMASS, DEVILDRIVER, RAGE, CALIBAN a INDUCTION.

judas-priest-2015

JUDAS PRIEST

Veteráni JUDAS PRIEST vypustili ukážku z ich DVD „Battle Cry“. Ide o ich nesmrteľný hit „Breaking the Law“. Spomínané DVD sa na pulty predajní dostane 25. marca prostredníctvom Epic Records. Materiál sa natáčal na minuloročnom Wacken Open Air. Súčasťou vydania bude aj live CD. DVD bude obsahovať navyše ešte tri bonusové skladby natočené 10. decembra na ich koncerte v poľskom Gdaňsku.

Aj Švédi SABATON zverejnili ďalšiu ukážku z nového DVD „Heroes on Tour“ v podobe skladby „Swedish Pagans“. Spomínaný obrazový materiál vyjde 4. marca prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. DVD sa natáčalo minulý rok na festivaloch Wacken Open Air a na ich domovskom fesťáku Sabaton Open Air.

Nergal, frontman poľskej mašiny BEHEMOTH, sa nedávno vyjadril, že pracuje na svojom bočnom projekte. Ako dodal, nepôjde o metalovú muziku, ale o mix bluesu, country a folku. Na svojom instagrame zverejnil dve ukážky, ktoré si môžete pozrieť a vypočuť TU a na tomto odkaze. Ešte dodáme, že nahrávka by mala vyjsť v septembri.

Al Jourgensen (MINISTRY) má nový projekt s názvom SURGICAL METH MACHINE, s ktorým vydá 15. apríla prostredníctvom Nuclear Blast Records rovnomenný debut. Nižšie si môžete pozrieť lyric video k songu „Tragic Alert“.

Doom metaloví veteráni CANDLEMASS vydajú k 30. výročiu fungovania kapely kompiláciu „Behind the Wall of Doom“. Toto vydanie bude obsahovať 92-stranovú knihu, doteraz nevidené fotografie z obdobia „Epicus Doomicus Metallicus“ až po súčasnosť. Demonahrávky, raritky v podobe doteraz nepočutých skladieb nahratých v skúšobni spolu s dvoma DVD, ktoré budú obsahovať niekoľko vystúpení. Celý tento set vyjde 29. apríla prostredníctvom Peaceville Records. Nižšie nájdete aj trailer. Okrem tohto setu im ešte 3. júna vyjde prostredníctvom Napalm Records štvorskladbové EP „Death Thy Lover“.

Američania DEVILDRIVER zverejnili ukážku novej skladby (vypočuť si ju môžete na TOMTO ODKAZE) pochádzajúcej z ich chystanej štúdiovky „Trust No One“. Spomínaný album vyjde 13. mája prostredníctvom Napalm Records.

Nemci RAGE oznámili, že 10. júna im prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový štúdiový album nazvaný „The Devil Strikes Again“. Úlohy producentov sa zhostili Marcos Rodriguez a Peavy Wagner, o mix a mastering sa postaral Dan Swanö.

Metalcoristi CALIBAN natočili nový videoklip ku piesni „Paralyzed“ z ich novej radovky „Gravity“. Tá uzrie svetlo sveta 25. marca prostrednícvom Century Media Records.

Česká symphonic/power metalová skupina INDUCTION mieri v polovici marca do štúdia k svojmu producentovi Rolandovi Grapowovi, kde nahrajú druhý singel, ktorý bude slúžiť ako ukážka z pripravovaného albumu. Od prvého singu „Far Beyond the Horizon“ sa line-up zoskupenia výrazne zmenil. Do INDUCTION prišiel nový spevák Nick Holleman, známy z kapely VICIOUS RUMORS. „S Nickom sme začali intenzívne pracovať na spevoch pre druhý singel a osttané demo skladby. Som veľmi spokojný s výsledkami. Nickov rozsah je neuveriteľný a aj to je jeden z dôvodov prečo som ho oslovil,“ povedal hlavný mozog INDUCTION, gitarista Martin Beck. Kapela začala spolupracovať s gitaristom Teemu Mäntysaarim (WINTERSUN) ako „session member“. „Som rád, že sa ku nám pripojil aj Teemu. Určite sa je načo tešiť na druhom singli a nielen z pohľadu gitár,“ doplnil Beck. V INDUCTION nastal aj veľký rozdiel v songwritingu. Orchestrálne pasáže komponujú v celej dĺžke skladieb. U prvého sngu orchestri využili len na začiatku a na konci piesne. Dôvod bol ten, že orchestrálne pasáže boli nahrané naživo aj s troma sólovými gitarami. Na orchestroch spolupracujú s ich dvorným orchestrálnym skladateľom Petrom Crowleym. Dátum vydania nového singla je plánovaný na jún 2016.