Ovládače hlasitosti nastavené na maximum: V Hamburgu sa chystá už 5. ročník festivalu Metal Dayz

Už nech je tu september! Máme tu päť nových potvrdených kapiel pre piaty ročník festivalu Hamburg Metal Dayz.

Bude to hlučné, bude to pravé hard & heavy.  Nemecký festival Metal Dayz v Hamburgu je známy tým, že ovládače hlasitosti sú nastavené na maximum a zostava počas 23. a 24. septembra na tejto skvelej metalovej party bude úžasnou rozlúčkou s festivalovou sezónou.

russkaja

RUSSKAJA

Novinka v piatkovom programe je festivalu viedenská party rozbuška RUSSKAJA, ktorá vie, ako zabaviť publikum. Tradičná ruská hudba skombinovaná s prvkami ska, rocku a polky. „Covered in metal“, to je slogan nováčikov festivalu UMC, ktorí dali najväčším hitom svetových hudobných rebričkov metalový kabát.

Tí, ktorým nebude piatkova náložhard & heavy stačiť, môžu vypustiť paru aj v sobotu. Starý dobrý heavy metal ponúkne domáca kapela GODSNAKE a štyria Belgičania STEAK NUMBER EIGHT, ktorí v Hamburgu ukážu, čo je to poriadny post rock/sludge metal. Do hamburgskej Markthalle zavíta aj formácia PYOGENESIS, ktorá okrem skladieb z nového albumu „A Century in the Curse of Time“ bezpochyby ponúkne aj staré osvedčené pecky.

Festival okrem samotných koncertov ponúkne aj bohatý sprievodný program. Od odborných diskusií, čitárskych panelov, cez workshopy až po rôzne autogramiády sa tak návštevnící môžu tešiť na naozaj špeciálny metalový víkend. Vedľa hudobnej stránky sa na Metal Dayz budú organizátori venovať aj metalovému priemyslu v útulnom prostredí, kde budú spomínať a polemizovať nad vývojom metalovej scény.

Okrem spomenutých nových prírastkov sa fanúšikovia, ktorí sa rozhodnú zavítať do Hamburgu môžu tešiť aj na kapely PRIMORDIAL, EQUILIBRIUM, GLORYHAMMER, D-A-D alebo ORDEN OGAN.

Dvojdňový lístok na festival stojí 60 €, jednodňové vstupenky sú dostupné za 35 € a záujemcovia si ich môžu kúpiť na ww.metaltix.com

Festivalové brány sa otvoria v piatok o 16:00, hudobná produkcia začne o hodinu na to. V sobotu sa program začne o hodinu skôr.

metal-dayz-hamburg-2016-plagat

Metal Dayz – plagát k 5. ročníku

Tlačová správa