AC/DC zrušili pár koncertov, Brianovi Johnsonovi hrozí strata sluchu! Nový album DARK FUNERAL vyjde po 6 rokoch

Spevák AC/DC Brian Johnson môže prísť o sluch.  DARK FUNERAL, KATATONIA, FLOTSAM AND JETSAM a KVELERTAK prezradili detaily o ich novinkách. KILLSWITCH ENGAGE zverejnili novú skladbu.

2015 Coachella Valley Music And Arts Festival - Weekend 2 - Day 1

Brian Johnson z AC/DC

Veteráni AC/DC boli nútení presunúť svoje koncerty v rámci americkej časti svetového turné k ich albumu „Rock or Bust“. Podľa oficiálnej tlačovej správy AC/DC, spevák Brian Johnson dostal odporúčania od lekárov, aby okamžite prestal jazdiť po turné, pretože riskuje úplnú stratu sluchu. Najbližšie koncerty pravdepodobne odohrajú neskôr v priebehu roka a pravdepodobne s hosťujúcim vokalistom. Johnson minulý rok v The Howard Stern Show poprel, že by mal problémy so sluchom kvôli muzike. „Stratil som sluch v ľavom uchu. No nie je to z hudby. Dostal som to od dlhého sedenia v pretekárskom aute bez používania upchávok do uší. Počul som, že mi praskol bubienok, pretože som si zabudol dať zátky pod moju helmu. Hudba s tým nemá nič spoločné. Mal som závraty, moje stredné ucho „odišlo“. Dal som dole helmu a bola tam krv,“ povedal v šou Howarda Sterna Brian.

Švédski black metalisti DARK FUNERAL prezradili detaily o ich dlho očakávanom albume. Štúdiová novinka sa bude volať „Where Shadows Forever Reign“. Svetlo sveta uzrie 3. júna prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. „Prešlo už šesť rokov? Čas určite letí rýchlo! Ale vieto čo, sme späť! DARK FUNERAL sú späť. A v skutočnom duchu DARK FUNERAL, tak ako mnohokrát v minulosti, budeme naďalej tlačiť všetky hudobné hranice a prinesieme black metal do novej, sviežej a temnej dimenzie. Je to zďaleka náš najprofesionálnejší, najtechnickejší, najdynamickejší a najepickejší album. V porovnaní s predchádzajúcimi nahrávkami, každá nová skladba ponúka jedinečnú dušu a identitu, ktorá je hlbšia než kedykoľvek predtým. A či sa vám extrémny black metal páči alebo nie, som si istý, že každý metalový fanúšik nájde na tomto albume piesne, ktoré si môže užiť naplno. Každý kúsok nového albumu je kombinovaný do celkovej dokonalosti. Hudba, texty, muzikanstvo, artwork a produkcia. Artwork vytvoril Necrolord a album sa nahrával v Dugout Studios s producentom Danielom Bergstrandom,“ vyjadril sa o očakávanej novinke gitarista Lord Ahriman.

dark-funeral-where-shadows-forever-reign

DARK FUNERAL – Where Shadows Forever Reign

Melancholici KATATONIA oznámili, že 20. mája im prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records vyjde nový štúdiový album s názvom „The Fall of Hearts“. Na nahrávke už figurujú aj noví členovia, gitarista Roger Öjersson a bubeník Daniel Moilanen. Mix a mastering albumu zverili Jensovi Bogrenovi a Karlovi Lidénovi.

katatonia-the-fall-of-hearts

The Fall of Hearts

Aj americkí FLOTSAM AND JETSAM priniesli viac svetla ohľadom ich novej nahrávky. Kapela podpísala celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom AFM Records, ktoré im 20. mája vydá nový album nazvaný jednoducho „Flotsam and Jetsam“. Tešiť sa fanúšikovia môžu na 12 nových piesní.

Informácie ohľadom nového albumu prinášajú aj Nóri KVELERTAK. Tí vydajú svoju v poradí tretiu radovku s názvom „Nattesferd“. Konkrétne 13. mája a to prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records. Album nahrávali v Amper Tone Studio, o mix sa postaral Nick Terry. Nižšie si môžete vypočuť novú skladbu s názvom „1985“.

Metalcoristi KILLSWITCH ENGAGE zverejnili novú skladbu s názvom „Just Let Go“, pochádzajúcu z ich novej radovky „Incarnate“, ktorá vyjde 11. marca prostredníctvom Roadrunner Records.