Veľká noc bude skutočne veľká: Metalová opera AVANTASIA už čochvíľa dvakrát na Slovensku!

Rocková a metalová opera AVANTASIA, ktorej dychvyrážajúce trojhodinové predstavenie sa nezadržateľne blíži aj na Slovensko, odštartovala 4.3. svoje svetové turné! A to vskutku veľkolepo.

AVANTASIA

Nedeľa 27.3.2016, Banská Bystrica – Zimný štadión
Pondelok 28.3.216, Bratislava – ŠH Aréna

Štart: 19:00, vstupné: od 31 eur

Už začiatok turné bol impozantný – 10 vypredaných koncertov už pred štartom šnúry, 2 ďalšie tesne pred vypredaním. Celá partia okolo Tobiasa Sammeta (AVANTASIA, EDGUY) mala prečo naskočiť tento veľký rockový cirkus s úprimným úsmevom a veľkými očakávaniami.

avantasia-stage-2

Scéna AVANTASIE. Zdroj: FB AVANTASIA

Už prvé fotografie scény naznačujú, že pôjde aj o silný vizuálny zážitok, celá scéna je jednoducho rozprávková, operná, divadelná…. zaslúži si viac prívlastkov, ale pokiaľ si uvedomíme aj to, že šou trvá zničujúcich 180 minút vkuse, asi už stačí len vyzdvihnúť, že na tomto turné si Tobias naozaj dal záležať.

Nie zanedbateľné a potešiteľné sú aj umiestnenia AVANTASIE v rebríčkoch predajnosti po vydaní nového albumu „Ghostlights“. Niektoré krajiny ako Švédsko, Česká republika, Švajčiarsko alebo Rakúsko privítali album hneď v prvej desiatke najpredávanejších titulov. Podobne je tomu tak aj v USA, Kanade alebo Anglicku – v nezávislých alebo rockových hitparádach predajnosti. Dokopy to bolo až v 17 krajinách sveta na 3 kontinentoch! Výborný štart mal album „Ghostlights“ aj vo väčšine európskych krajín alebo v Japonsku, takže je zrejmé, že popularita projektu je naozaj obrovská.

avantasia-stage-kiske-sammet

Michael Kiske a Tobias Sammet pred vypredaným koncertom v Hamburgu. Zdroj: FB AVANTASIA

Avšak, napriek tomu, aj keď je AVANTASIA projektom, prvé koncerty ukázali, že kapela a speváci, ktorí sa zúčastňujú tohto veľkého diania, šlapú ako jeden stroj hneď od prvého koncertu. Hostia ako Michael Kiske (UNISONIC, ex-HELLOWEEN), Jorn Lande (ex-MASTERPLAN) alebo Amanda Somerville sú zárukou výbornej šou! Kiske spieva snáď ešte lepšie ako v starých HELLOWEENOCH! Už len vidieť Michaela spievať naživo je pádny dôvod na návštevu tohto koncertu.

Medzičasom však AVANTASIA stihla odprezentovať svoju skladbu „Mystery of a Blood Red Rose“ aj na nemeckej Eurovízii, kde skončila na skvelom treťom mieste. Môžeme povedať, že číslo dva a jedna určite neboli tak silné…

avantasia-stage-1

AVANTASIA na pódiu v plnej kráse. FB: AVANTASIA

Takže! Slovenskí, ale aj okolití fanúšikovia sa naozaj majú na čo tešiť! Svetové turné k albumu „Ghostlights“ vrátane letných festivalov, bude mať 37 koncertov, z čoho dva budú na Slovensko. Veľké pódium, veľká scéna, plný hrací čas, čo si fanúšikovia na festivaloch alebo v niektorých bližších mestách určite nebudú môcť vychutnať. Preto počas 4 dní voľna budete môcť AVANTASIU vidieť na Slovensku až dvakrát. Bez nadsadenia sa tieto koncerty dajú nazvať veľkou nocou a to nie z dôvodu, že práve tieto nádherné sviatky sú práve v tento víkend…

Na záver dodáme, že trojhodinový setlist AVANTASIE je zložený až z 24 (!) piesní – výberom toho najlepšieho od albumu „The Metal Opera pt. I.“ až po tohtoročný „Ghostlights“. Vstupenky na banskobystrický i bratislavský koncert zakúpite v predajnej sieti Ticketportal.

avantasia-plagat-bb-ba

Plagát k obom slovenským koncertom

Tlačová správa