Bratislava dejiskom hrôzy: Undergroundový black metalový večerný obrad odslúži 5 kvalitných kapiel

Bratislava sa stane opäť raz dejiskom hrôzy, duchovného pozdvihnutia, ako aj groteskných výjavov alkoholizmu spojeného s bosoráctvom. „Strigae Et Spectra Transvolent Posonivm“ je starolatinský názov akcie prinášajúcej zaujímavé kapely z nášho aj zahraničného undergroundu.

KRINGA (Aut) – black metal
TEMPLE DESECRATION (Pol) – black/death metal
MALOKARPATAN (Sk) – Black metal
GOATCRAFT (Sk) black/death metal
CAEREMONI (Sk) – black metal

Sobota 9.4.2016, Bratislava – Randal Club
Štart: 19:00, vstupné: 1x vstup – 9 €, 2x vstup – 16 €, 5x vstup – 36 €, + k prvým 30 lístkom CD zdarma, plus všetky vstupenky zakúpené v predpredaji budú zaradené do súťaže o špeciálnu výhru – CD/LP/Tričko vystupujúcich skupín. Cena na mieste bude ohlásená neskôr.

Večerný obrad sa koná v Bratislavskom Randál Clube a zahŕňa až 5 kapiel, z toho dve zahraničné. Všetky skupiny (s výnimkou jednej) zažijú svoj debut na bratislavských pódiách počas „Strigae Et Spectra Transvolent Posonivm“!

KRINGA
Black metaloví Rakušania KRINGA, ktorí nedávno absolvovali európske turné popri aktuálnych ikonách žánru, ako MGLA či ONE TAIL ONE HEAD. KRINGA majú veľmi osobitý charakter a striedajú hudbu 90s black metal kapiel typu MAYHEM s občasným prepožičiavaním vplyvov od CELTIC FROST/HELHAMMER a kombinujú ju s astrálne pôsobiacim pocitom kozmického prázdna. Našinec si ich môže pamätať z legendárneho pražského festivalu „Prague Death Mass II.“

TEMPLE DESECRATION
Druhou kapelou sú Poliaci TEMPLE DESECRATION a ich surový black/death metal. Svoj najnovší album nahrávaný v No Solace (opäť MGLA) vydali prostredníctvom známeho nemeckého labelu Iron Bonehead Productions. TEMPLE DESECRATION ostávajú pri svojich death metalových základoch, ktoré obohacujú chuťou číreho hnusu a opovrhovania, ako tomu bolo u legendárnych kapiel BEHERIT, INCANTION či TEITANBLOOD. Jedinečný pocit zdesenia nad kresťanským fanatizmom, aký je možné nájsť len u poľských kapiel, je v prípade TEMPLE DESECRATION silne prítomný.

MALOKARPATAN
Zo slovenských kapiel budú mať svoju premiéru MALOKARPATAN hrajúci black metal starej školy v tvrdom trnavskom nárečí (a s jemnou dávkou humoru), ktorých debutový album zožal úspech doma aj v zahraničí a samotný Fenriz z DARKTHRONE si doma púšťa ich album. Členov MALOKARPATAN možno nájsť aj v iných známych kapelách ako TEMNOHOR, REMMIRATH či ALGOR. Odporúčame pre fanúšikov starých klasík ako MASTERS HAMMER, DARHTHRONE či TORR. Okrem toho, že kapela bude mať svoje prvé živé vystúpenie, bude aj krstiť svoj debut „Stridžie dni“, ktorý vychádza pod hlavičkou známeho írskeho labelu Invictus Productions v LP formáte. Táto firma zastrešovala mená ako PORTAL, VOMITOR, TRIBULATION a mnoho ďalších. Preto môžete na slovenské pomery očakávať kvalitný hudobný zážitok.

GOATCRAFT
Ďalšou kapelou budú domáci black/death metalalisti GOATCRAFT, využívajúci surový nádych morbídnosti kombinovaný s negatívnym cítením. Kapela vytvára audiovizuálny portál plný zvrátených stavov, ktorý miestami svojou atmosférou vyvoláva desivé obrazy rohatých a zubatých mocností. GOATCRAFT vystúpia po dlhšej pauze opäť v Bratislave a v pláne je aj znesvätenie ich LP verzie albumu „Olethros“, o ktorú sa postaral takisto zahraničný label, a to Iron Bonehead Productions z Nemecka, ktorý je v undegrounde známy najmä kapelami z minulosti ako TOXIC HOLOCAUST, VIOLATOR, či súčasnými BOLZER alebo CULT OF FIRE. Členovia GOATCRAFT pôsobia aj v iných bandách ako RADIATION, DEMOLIZER a GATES OF PTULAH.

CAEREMONI
Päticu účinkujúcich skupín uzatvára slovenský black metal s názvom CAEREMONI. Kapela oficiálne vystúpi na pódiu takisto po prvýkrát a zahrá svoje zakázané rituálne modlitby venované vyšším princípom. Hudobne sa kapela pohybuje na 90s BM základoch škandinávskych predchodcov MAYHEM, DISSECTION či BATHORY.

FB Event

kringa-ba-plagat

Plagát ku akcii

Tlačová správa