METALLICA vydá nový živák a nielen to! Informácie aj od AMON AMARTH, IN FLAMES a ďalších

METALLICA zverejnila remastrovanú verziu „The Four Horsemen“ a vydá nový živák. Info aj od AMON AMARTH, Tarji Turunen, IN FLAMES, ROTTING CHRIST, CARCASS, MOONSORROW, SKINLESS, EXUMER, DEATH ANGEL a DIAMOND HEAD.

Metallica-2014

METALLICA

Legendárna METALLICA zverejnila remastrovanú verziu skladby „The Four Horsemen“ (vypočuť si ju môžete TU ), pochádzajúcu z deluxe verzie albumu „Kill ´Em All“. Ten vyjde 15. apríla na tzv. Record Store Day, ktorého je pre tento rok METALLICA ambasádorom. V ten istý dátum uzrie svetlo sveta aj live album „Liberte, Egalite Fraternite, Metallica!“. Z neho si môžete na TOMTO ODKAZE vypočuť pieseň „Fade to Black“. Materiál sa nahrával v roku 2003 v klube Bataclan v Paríži a práve v tomto klube koncom minulého roka došlo k teroristickému útoku. Výťažok z predaja tohto živáku bude darovaný obetiam teroristického masakru.

metallica-liberte

METALLICA – Liberte, Egalite Fraternite, Metallica!

Vikingovia AMON AMARTH pribrali do svojich radov bubeníka Jocke Wallgrena (OCTOBER TIDE, VALKYRJA) pre ich nadchádzajúce turné. Kapelu v marci minulého roka opustil bicmen Fredrik Andersson, za ktorého ešte stále nenašli náhradu. Ešte dodáme, že ich novinku „Jomsviking“ (vychádza 25. marca) nabubnoval Tobias Gustafsson (CUT UP, ex-VOMITORY).

Vypočujte si ukážku novej skladby „No Bitter End“ od Tarji Turunen. Spomínaná pieseň pochádza z jej novej sólovky „The Shadow Self“. Tá sa na pulty predajní dostane 5. augusta vďaka labelu earMUSIC.

Švédi IN FLAMES sa momentálne nachádzajú v štúdiu, kde nahrávajú nástupcu ich zatiaľ poslednej radovky „Siren Charms“. Vydanie novinky je naplánované na koniec tohto roka.

in-flames-anders-friden

Andérs Friden v štúdiu

Gréci ROTTING CHRIST vypustili do sveta nové lyric video k piesni „For a Voice Like Thunder“ z ich čerstvej štúdiovej novinky „Rituals“.

Líder skupiny CARCASS, Jeff Walker si pred koncertom v Seattli 19. marca zlomil piatu metatarzálnu kosť v jeho ľavej nohe. Očakáva sa, že turné, na ktorom robia support SLAYERU a TESTAMENTU by mali dokončiť.

Fínski pagan metalisti MOONSORROW natočili nový videoklip k songu „Suden Tunti“ pochádzajúci z ich nového albumu „Jumalten Aika“, ktorý vyjde 1. apríla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Death metalisti SKINLESS sa prezentujú novým videoklipom ku skladbe s názvom „Flamethrower“ z ich stále aktuálnej štúdiovky „Only the Ruthless Remain“.

Do tretice s novým klipom vyrukovali aj nemeckí thrash metalisti EXUMER a to konkrétne k piesni „Catatonic“. Tú nájdete na ich aktuálnej radovke nazvanej „The Raging Tides“.

Thrasheri DEATH ANGEL prišli s ďalším, tentokrát už s hodnotnejším trailerom, k ich novinke „The Evil Divide“, ktorá uzrie svetlo sveta 27. mája prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Veteráni DIAMOND HEAD vydajú po deviatich rokoch nový štúdiový album s eponymným názvom, ku ktorému zverejnili trailer. Spomínaná novinka vyjde 22. apríla prostredníctvom Dissonance Productions.