NOVÉ SINGLE OD EVERGREY, MACABRE A DESTRUCTION

V dnešných novinkách vám prinášame multimediálnu nádielku nových skladieb od kapiel Evergrey, Macabre a Destruction. Na záver sa pozrieme aj na to, ako sa v niektorých európskych rebríčkoch darí novému albumu Belphegor.
Švédska formácia Evergrey, ktorá produkuje progresívny metal už dokončila práce na najnovšom albume, ktorý sa na severoamerický trh dostane 22. februára. Novinka bude niesť názov Glorious Collision a ide už o deviaty štúdiový album tejto formácie. Hudobníci sa rozhodli spestriť fanúšikom čakanie a sprístupnili skladbu s názvom Wrong vypočutie. Skladbu si môžete vypočuť tu.

Aj americkí extrémisti Macabre vydávajú nový album. A pri nich môžeme kľudne pridať aj prídavok, že konečne. Veď posledný regulárny a plnohodnotný štúdiový album vydali pred ôsmymi rokmi, v roku 2003. Nástupca albumu Murder Metal bude niesť názov Grim Scary Tales. Na starom kontinente sa do predaja v posledný januárový deň prostredníctvom Hammerheart Records. Aj Macabre sa rozhodli sprístupniť malú ochutnávku a zo štrnástich nahrávok vybrali skladbu The Big Bad Wolf, ktorú si môžete vypočuť na tomto odkaze.

Dnešnú novinkovskú hudobnú ochutnávku uzatvárajú nemeckí trash metalisti Destruction. Ich jedenásty štúdiový album Day of Reckoning vydá vydavateľský gigant Nuclear Blast 8. marca. Na MySpace stránke kapely si môžete vypočuť jednu z jedenástich nových skladieb, Hate Is My Fuel.

Na záver sa pozrieme ako sa darí novému albumu rakúskych death metalistov Belphegor. Ich novinka Blood Magick Necromance vyšla v Európe 14. januára a za prvý týždeň predaja sa v ich rodnej krajine vyšplhala na 39. miesto. Do prvej stovky sa predrala aj v susediacom Nemecku, kde obsadila miesto s poradovým číslom 97.