STRATOVARIUS vydajú výberovku, TOOL pokročili s nahrávaním očakávaného albumu

STRATOVARIUS vydajú v máji best of. Sú TOOL bližšie k vydaniu nového albumu? Jim Root (SLIPKNOT) vydáva inštruktážne DVD  Info aj od INCANTATION, BARONESS, DEATH ANGEL, ABORTED, GRUESOME a GORGUTS.

Stratovarius

STRATOVARIUS

Fínski melodici STRATOVARIUS, ktorí sa v auguste predvedú aj vo zvolenskej Slatine na More/Than/Feste 2016, vydajú 5. mája prostredníctvom vydavateľstva earMusic album nazvaný proste „Best Of“. Pôjde tteda o výber toho najlepšieho, ale pozor. Na albume sa bude nachádzať aj nová pieseň „Until the End of Days“. Na limitovanej edícii dostanú fanúšikovia ešte 60-minútovú porciu živého záznamu z ich vstúpenia na minuloročnom Wackene nazvanú jednoducho „Live at Wacken 2015“.

Moderátor oficiálnej web stránky kapely TOOL nedávno navštívil ich skúšobňu a ponúka informácie o pokroku pri tvorbe ich dlho očakávaného albumu. „V tejto fáze písania a aranžmánov je tu niekoľko „kratších“ piesní, ktoré ostáva dokončiť. Samozrejme, treba mať na pamäti všetky zmeny, ktoré by mohli byť potrebné na prispôsobenie vokálov,  akonáhle budú všetky aranžmány hotové.“

Prostredníctvom vydavateľstva Fret 12 vychádza práve dnes 8. Apríla inštruktážno/dokumentárne DVD od gitaristu Jima Roota zo SLIPKNOT. DVD má názov „The Sound and the Story“ a predstaví vám na ňom gitarové lekcie, naučí vás ako presne hrá piesne SLIPKNOT a odhalí pohľad do zákulisia kapely. Nižšie nájdete aj trailer.

Americkí death metalisti INCANTATION sa prezentujú novým live videoklipom ku skladbe „Carrion Prophecy“ z ich stále aktuálneho albumu „Dirges of Elysium“.

Formácia BARONESS natočila nový obrazový materiál k songu „Shock Me“ z ich aktuálnej fošne nesúcej názov „Purple“.

Thrasheri DEATH ANGEL zverejnili novú skladbu s názvom „Cause for Alarm“ pochádzajúcu z ich novej dosky „The Evil Divide“. Tá vychádza 27. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Death metalisti ABORTED vypustili novú pieseň „Bit by Bit“ (vypočuť si ju môžete TU) z ich nového albumu „Retrogore“, ktorý vyjde 22. apríla prostredníctvom Century Media Records.

S novou skladbou sa hlási aj old-school death meatalová smečka GRUESOME. Konkrétne ide o song s názvom „Forces of Death“ (vypočuť si ho môžete na TOMTO ODKAZE). Spomínaná pieseň pochádza z ich nového EP „Dimensions of Horror“. EP oficiálne vychádza 20. mája prostredníctvom Relapse Records.

Deatheri GORGUTS vydajú 13. mája prostredníctvom Season of Mist nové EP „Pleiades Dust“ a práve z neho si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Besieged“.