Podľa slov Larsa Ulricha je nový album METALLICY takmer hotový! Novinky aj od TARJA, VOLBEAT alebo LACUNA COIL

Nový album METALLICY je na dobrej ceste. Tarja Turunen vydá prequel k novému albumu. Informácie aj od LACUNA COIL, HATEBREED, FLOTSAM AND JETSAM, VOLBEAT, ABORTED, THE GENTLE STORM, KVELERTAK a CENTINEX.

metallicaband2014promo_638

METALLICA. Zdroj: www.blabbermouth.net

Bubeník Lars Ulrich povedal pre magazín Rolling Stone, že nasledovník ich zatiaľ poslednej radovky „Death Magnetic“ je na dobrej ceste. „Vlastne to môže vyjsť v akomkoľvek storočí. Kde je život, tam je nádej.“ Na otázku či je nový album nahratý odpovedal: „Povedal by som, že je takmer hotový. Sú však pred nami všetky ďalšie povinnosti, o ktoré musí byť postarané. Život v METALLICE v týchto dňoch nie je len o nahrávke. Napríklad sme odohrali koncert v AT&T Park.  Naraz robíme viacero rôznych vecí. S plnou vážnosťou, takto robiť veci sa nám páči. Funguje to. Nie je to len nahrávka, turné, nahrávka, turné. Nabudúci týždeň robíme aj Record Store Day. Stále je veľa vecí, ktorým sa venujeme, ale opakujem, nahrávka je takmer hotová.“ Tak teda uvidíme. Na záver ešte dodáme, že Lars Ulrich mal tú česť a 8. Apríla uviedol DEEP PURPLE do rock and rollovej siene slávy.

Metalová diva Tarja Turunen avizovala prekvapenia ohľadom nového albumu „The Shadow Self“ a svoj sľub dodržuje. Popri čakaní na novinku si budete môcť spríjemniť čas s prequelom k novej nahrávke s názvom „The Brightest Void“ obsahujúcim viac ako 50 minút novej hudby. „The Brightest Void“ dá fanúšikom viac ako len prvú ochutnávku z albumu. Ide o regulérny album naplnený deviatimi skladbami. „Som si istá, že všetci okamžite zistia, ako sú albumy prepletené navzájom, ale zároveň sú to dve nezávislé nahrávky,“ priblížila samotná Tarja. „The Brightest Void“ vychádza 3. júna prostredníctvom earMUSIC, „The Shadow Self“ zas 5. augusta 2016. Tarja zverejnila aj mená hostí, ktorí sa objavia na albume „The Shadow Self“. Tu sú: Julian Barrett, Peter Barrett, Kevin Chown, Luis Conte, Mike Coolen, Guillermo De Medio, Sharon den Adel, Jim Dooley, Stefan Helleblad, Bart Hendrickson, Ruud Jolie, Izumi Kawakatsu, Christian Kretschmar, Max Lilja, Michael Monroe, Mervi Myllyoja, Atli Örvarsson, Tim Palmer, Nico Polo, Fernando Scarcella, Alex Scholpp, Chad Smith, Martijn Spierenburg, Torsten Stenzel, Mike Terrana, Toni Turunen, Jeroen van Veen, Mel Wesson, Robert Westerholt, Alissa White-Gluz, Douglas Wimbish, Anders Wollbeck.

Talianska formácia LACUNA COIL zverejnila nové lyric video ku skladbe s názvom „The House of Shame“, pochádzajúcej z ich pripravovanej dosky „Delirium“. Tá uzrie svetlo sveta 27. mája vďaka vydavateľstvu Century Media Records.

Hardcorová úderka HATEBREED vypustila nový song nazvaný „A.D.“ z ich chystanej novej radovky „The Concrete Confessional“, ktorá sa na pulty predajní dostane 13. mája prostredníctvom Nuclear Blast Entertainment.

Do tretice prichádzajú s novou piesňou aj FLOTSAM AND JETSAM. Tí zverejnili lyric video k novému záseku s názvom „Iron Maiden“. Skladba pochádza z ich nového albumu, nazvaného jednoducho „Flotsam and Jetsam“ s dátumom vydania stanoveným na 20. Mája. Nahrávka sa na pulty predajní dostane vďaka vydavateľstvu AFM Records.

Dánsko/americké zoskupenie VOLBEAT vydá 3. júna prostredníctvom vydavateľstva Republic Records nový album s názvom „Seal the Deal & Let´s Boogie“. Prvý singel z neho, „The Devil´s Bleeding Crown“ nájdete nižšie vo forme lyric videa.

volbeat-seal-the-deal

VOLBEAT – Seal the Deal & Let´s Boogie

Belgickí deatheri ABORTED natočili nový videoklip ku skladbe „Divine Impediment“ z ich novej štúdiovky „Retrogore“, ktorá vyjde 22. apríla prostredníctvom Century Media Records.

Holanďania THE GENTLE STORM zverejnili nové live video ku piesni „Brightest Light“, ktoré pochádza z koncertu v meste Zoetermeer. Zoskupenie okolo Anneke van Giersbergen oznámilo, že po skončení turné začnú pracovať na druhom albume.

Nórska formácia KVELERTAK sa prezentuje nový obrazovým materiálom k piesni nazvanej „1985“. Spomínaný song pochádza z ich nového albumu „Nattesferd“. Ten oficiálne vyjde 13. mája u Roadrunner Records.

Death metaloví navrátilci CENTINEX sú zhruba v polovici nahrávacieho procesu ich novej štúdiovky s názvom „Doomsday Rituals“. Nižšie nájdete aj artwork novinky.