GOTTHARD HĽADAJÚ SPEVÁKA, METALLICA ZAČNE NA JAR NAHRÁVAŤ

Gotthard sa ako tak spamätali zo smrti Stevea Leeho a rozhodli sa pokračovať ďalej. Hľadajú nového vokalistu. Ihsahn bude hosťovať na novinke Devina Townsenda. Metallica by na jar mala začať nahrávať nový album. Six Feet Under opúšťajú basák a bubeník. Kreator zverejnili live klip na skladbu Warcurse a vy si ho môžete pozrieť prostredníctvom nás. Klávesák Epicy sa stal otcom. Hour of Penance sa upísali novému labelu.
Po vyrovnávaní sa  tragickou smrťou speváka Stevea Leeho sa členovia Gotthardu nechali počuť, že hľadajú nového speváka. Obrovskú podporu do hľadania nového vokalistu vliali kapele jej fanúšikovia. „Bolo nutné sa na situáciu pozrieť triezvo. Gotthard nie je naša práca, Gotthard je náš život,“ nechal sa počuť gitarista a spoluzakladateľ skupiny Leo Leoni. Gotthard hľadajú vokalistu, ktorý ich pesničkám vráti život.

Devin Townsend pracuje na svojom treťom albume Deconstruction. Ako hosťa na svoj nový album si Devin pozval uznávaného nórskeho vokalistu, Ihsahna. Ten sa nechal počuť, že je pre neho cťou hosťovať práve na albume Devina Townsenda.

Podľa dánskeho bulvárneho denníka Ekstra Bladet, ktorý robil rozhovor s bubeníkom Larsom Ulrichom, Metallica začala písať nové skladby. Na prelome mesiacov marec a apríl sa chystá do štúdia, kde by mala začať nahrávať nástupcu albumu Death Magnetic.

Nečakané sa stalo skutočnosťou. Americkí deatheri Six Feet Under hrali dlho v nemennej zostave. No, niečo sa zlomilo a kapela ohlásila odchod basáka Terryho Butlera a bubeníka Grega Galla. Podľa vyjadrenia Chrisa Barnesa sa nestalo nič tragické, len sa Terry a Greg rozhodli ísť vlastnými cestami a hudobne sa odchýlili od smerovania Six Feet Under. Barnes prezradil aj to, že pracuje na nových skladbách, ktoré by mali znieť ako z obdobia rokov 1993 a 1995.

Kreator zverejnili nové live video ku skladbe Warcurse. Záznam bol nahraný na festivale Summer Breeze ešte v roku 2009. Video nájdete pod novinkami.

Klávesákovi Epicy Coenovi Janssenovi a jeho žene Linde sa 28. januára narodilo prvé dieťa, dcérka Cato Dianne. „Sme najšťastnejší ľudia na svete. Keď držíte vlastné dieťa po prvýkrát v rukách, je to ten najneuveriteľnejší pocit,“ neskrýval svoju radosť Janssen. Rodičom srdečne gratulujeme.

Talianski deatheri Hour of Penance sa upísali vydavateľstvu Prosthetic Records. Kapela neskrývala nadšenie, že sa po 10 rokoch driny upísala väčšiemu labelu. Kapela sľubuje ešte v tomto roku nový album a takisto aj turné. Nuž, nechajme sa prekvapiť.