Legendárna skupina CITRON začiatkom mája na slovenskom turné: V 6 mestách odohrajú dvojhodinové koncerty

Niekdajšia legenda československého rocku a heavy metalu, skupina CITRON chystá slovenské turné, ktoré sa zastaví v šiestich mestách.

Skupina CITRON vydala horúcu novinku v podobe mini albumu nazvaného „Rebelie Rebelů vol. 2“ a v súčasnosti koncertuje v českých kluboch. Tieto koncerty majú obrovský fanúšikovský úspech, pretože počas šou nehrá skupina okolo bubeníka Radima Pařízeka a speváka Láďu Křížka iba nové piesne, ale koncert je aj prehliadkou najznámejších hitov kapely.

citron-1

CITRON

Ale to nie je všetko. Koncert je aj vizuálnym zážitkom, pretože CITRON si na slovenské turné dovezie aj atraktívnu svetelnú šou a 2 veľkoplošné obrazovky. Na nich si fanúšikovia v priebehu koncertu budú môcť pozrieť veľkú časť histórie tejto skupiny.

V skupine pôsobí navrátilec a zlatý hlas českého rocku Láďa Křížek, známy aj z kapiel KREYSON alebo VITACIT. Láďa však pôsobil aj ako sólový spevák. Čerešničkou na torte tohto koncertu bude aj to, že s CITRONOM opäť vystupuje aj rocková dračica Tanja. Skupina dosiahla s Láďom Křížkom za mikrofónom svojho času aj na Zlatého slávika, keď sa stali najobľúbenejšou skupinou v roku 1988. Predtým boli ocenení bronzovým a strieborným slávikom.

Predaje albumov CITRON v tom období presiahli dokopy viac ako milión predaných nosičov, popularita kapely bola obrovská. Tanja po vypustení hitu „Nad hlavou létá rokenrol“ predávala státisíce albumov a stala sa sexsymbolom rockerov v celom Československu. „Je to síce už nejaký ten piatok, ale Tanja je stále atraktívna dáma a jej silný kovový hlas nestratil na sile ako po rokoch. Fanúšikovia na Slovensku sa majú na čo tešiť,“ povedal jeden z organizátorov koncertov Ján Poliak.

Koncert CITRONU bude trvať až 2 hodiny! „Koncert sa bude skladať z niekoľkých častí. Legendárny album „Radegast“ odznie takmer celý, pričom hit „Kráska a Radegast“ zaspievajú Láďa Křížek a Tanja spoločne, tak ako je to po rokoch nanovo nahrané na albume „Rebelie vol.1“. Potom Tanja zaspieva svoje najslávnejšie hity, nasledovať bude predstavenie niekoľkých noviniek a koncert zakončí najväčší hit, duet „Kam jen jdou lásky mé“,“ informoval organizátor.

citron-tour-fb-banner

Banner

Kapela CITRON prešla v roku 2015 drastickou zmenou. Vtedajší „starí“ členovia dali v priebehu roka výpoveď v podstate zakladajúcemu členovi Radimovi Pařízekovi a mysleli si, že skupina skončí. Avšak, Radim to nevzdal a urobil šokujúci obrat. Pozval naspäť do zostavy Láďu Křížka a urobili konkurz na zvyšok spoluhráčov. Takže CITRON od roku 2015 funguje v zostave: Láďa Křížek – spev, Radim Pařízek – bicie, Tanja – spev, George Rain – basgitara, Pavel Hanuš gitara.

Hosťami CITRON budú slovenské kapely SEXIT a SYMFOBIA.

Májové slovenské turné CITRON zavíta do týchto miest:

3.5. Bratislava – Babylon
4.5. Trenčín – Piano Club
6.5. Námestovo – Pub Baron
7.5. Martin – KD Záturčie
9.5. Zvolen – DK ŽSR
10.5. L. Mikuláš – DK

citron-plagat-turne

Plagát ku turné

Tlačová správa