IRON MAIDEN SI ODNIESLI CENU GRAMMY, GOD DETHRONED KONČIA

Poznáme majiteľov výročných cien Grammy. Rok 2011 je posledným rokom existencie holanďanov God Dethroned. Primordial dokončili nahrávanie siedmeho štúdiového albumu. Job For A Cowboy začali nahrávať nové EP. Novinku začali nahrávať aj poliaci Decapitated. Talianskemu vydavateľstvu Frontier Records sa podaril ďalší úlovok. Podpísali zmluvu so Sebastianom Bachom.

Poznáme už majiteľov výročných cien Grammy. Tie sa udeľovali v sobotu 13. februára v Los Angeles. Britská metalová legenda Iron Maiden vyhrala v kategórii Best Metal Performance za skladbu El Dorado, ktorá pochádza z ich aktuálneho albumu The Final Frontier. Iron Maiden zvíťazili v konkurencii kapiel Slayer, Korn, Megadeth a Lamb of God. V kategórii Hard Rcok Performance zvíťazila all stars skupina Them Crooked Vultures so skladbou New Fang. Angry World od kanadského rockera Neila Younga zvíťazil v kategórii Best Rock Song a kategóriu Best Rock Instrumental Performance ovládol Jeff Beck so skladbou Hammerhead

Nečakaná správa prišla od holandskej kapely God Dethroned. Líder Henri Sattler podal nasledujúce vyhlásenie: „Rok 2011 je posledným rokom existencie God Dethroned. Ďalší rok sme strávili v tour buse, ponuky sa stále hrnú, no jednoducho už nechceme chodiť na turné. Ľudia mi radili nech si urobíme prestávku na rok alebo dva. Ale ja som typ človeka, všetko alebo nič. Tak som sa rozhodol, že sa to všetko skončí. Neskončí to hneď v tomto momente, ale v decembri tohto roka budeme určite hrať náš posledný koncert. Som veľmi hrdý nato, čo sme s kapelou dosiahli, ale je treba prijať nové výzvy. Chcel by som sa poďakovať fanúšikom za všetku ich podporu počas všetkých rokov našej existencie.“

Íri Primordial dokončili nahrávanie siedmeho albumu Redemption At the Puritans Hand. Novinka sa nahrávala s producentom Chrisom Fieldingom (Napalm Death, Electric Wizard) a na pulty obchodov sa dostane 23. apríla prostredníctvom Metal Blade Records. „Ak by som mal tento album zhrnúť, tak by som povedal, že novinka bude smrtiaca, no zároveň prostá a jednoduchá,“ okomentoval nadchádzajúci album spevák kapely Alan „Nemtheanga“ Averill.

Američania Job For A Cowboy nahrávajú na Floride nové EP s producentom Jasonom Suecofom (Trivium, Chimaira DevilDriver). Zatiaľ bezmenné EP by malo vyjsť niekedy na jar prostredníctvom Metal Blade Records.

Poľská štvorica Decapitated začala v Gdaňsku nahrávať nový album. Novinku bude produkovať Wacek Kieltyka, o zvuk sa postará Arkadiusz Malczewski a bicie sa budú nahrávať s Danielom Bergstrandom (Behemoth, Meshuggah, Dimmu Borgir, Keep of Kalessin, Defleshed). Bergstrand sa postará aj o výsledný mix. Dátum zverejnenia nového albumu kapela zatiaľ nezverejnila.

Talianske vydavateľstvo Frontier Records podpísalo zmluvu s bývalým frontmanom Skid Row Sebastianom Bachom. Koncom mesiaca zamieri Bach do štúdia spoločne s mladým virtuóznym gitaristom Nickom Eurom a producentom Bobom Marlettem (Black Sabbath, Shinedown, Atreyu). Sólový album Sebastiana Bacha by mal vyjsť niekedy v lete.