Ďalší hostia júnového koncertu NIGHTWISH: Ostávajú už len 2 týždne do prvej návštevy Fínov v Košiciach

Už len dva týždne nás delia od vystúpenia mimoriadne populárnych Fínov NIGHTWISH v košickom amfiteátri.

Na Deň detí, 1. júna totiž skupina vystúpi v bývalom európskom hlavnom meste kultúry, na vynovenom amfiteátri v metropole východu. Ich megašou, ktorá sa bude pripravovať a stavať viac ako dva dni, bude mať určité paralely s minuloročným koncertom v Banskej Bystrici.

nightwish-2015-band-4

NIGHTWISH

S NIGHTWISH vystúpi jeden mimoriadne atraktívny hosť. Skupina gitarového virtuóza Victora Smolskeho, tzv. all-star band ALMANAC, ktorá predstaví nový album „Tsar“. Spolu s nimi sa v Košiciach môžeme tešiť na ďalších troch hostí.

Už vlani boli pod Urpínom výborne prijatí symfonickí metalisti SYMFOBIA a tiež modern metalistov TRISTANA doplní u nás zatiaľ neznáme, ale sľubné zoskupenie SORRONIA z Maďarska so sympatickou Annou Király v čele. Zvedavci si určite budú vedieť nájsť ukážky ich tvorby na internete, ale pre zjednodušenie vám jedno priamo ponúkame, skladbu „Enemy of Yourself“.

SYMFOBIA, ktorá za rok od veľkej premiéry natočila už dva videoklipy a koncertne sa veľmi slušne zabehla, si pred pár dňami vyskúšala predskakovanie českej legende CITRON na ich slovenskom turné. Publikum presvedčila, a je stále populárnejšia, takže zvedie boj so SORRONIA a TRISTANA o najväčší aplauz pre hosťujúce kapely. TRISTANA je zabehnutá stálica slovenskej rockovej scény, ktorá predstaví skladby najmä z albumu „Virtual Crime“.

Aby sme nezabudli na ALMANAC. Tí k debutovému albumu primiešajú aj pár kúskov z predchádzajúceho pôsobiska Victora – kapelu RAGE. Pri jeho sprche gitarových riffov, ktorú tento virtuóz predvedie, znalci prestanú snáď aj dýchať…

Aj z tábora NUGHTWISH prichádza niekoľko dobrých správ, tú ktorú môžeme zverejniť už dnes je, že mierne obmenený playlist z roku 2015 bude tentokrát obsahovať aj ich asi najväčší hit „Nemo“ z albumu „Once“ a na svoje si prídu tak fanúšikovia éry s Tarjou, Anette, ale aj aktuálneho obdivovatelia albumu „Endless Forms Most Beautiful“.

Do areálu amfiteátra sa začne púšťať od 16. hodiny a hudobný program začne o 17:00 hod. Posledné novinky, spolu s presným programom dňa vám prinesieme o týždeň.

nightwish-almanac-symfobia-kosice-plagat

Plagát ku koncertu

Zdroj: www.epg.sk