NEČAKANÉ PERSONÁLNE ZMENY NIELEN V NEVERMORE

Dnešné novinky tvoria najmä personálne rošády. Nevermore opustil bubeník Van Williams a gitarista Jeff Loomis. Ku odchodu K.K. Downinga z Judas Priest sa vyjadril Rob Halford a aj samotný Downing. Rob Zombie našiel náhradu za Joeyho Jordisona. Melechesh sa rozlúčili s basákom Rahmom. Legion of the Damned opustil gitarista Ebisch. Brutal Assault potvrdil ďalšie tri vskutku zaujímavé mená. Charred Walls of the Damned sa hlásia zo štúdia, kde nahrávajú druhý album.
Nečakané zmeny v zostave hlásia Američania Nevermore. Kapelu sa rozhodli opustiť bubeník Van Williams a gitarista Jeff Loomis. „Ide o spoločné rozhodnutie. Pretrvávajúce nezhody a problémy vo vnútri kapely vyústili až do nášho odchodu. Cítime, že je načase vydať sa vlastnou cestou a pohnúť sa ďalej. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, no teraz bolo nevyhnutné. Ďakujeme všetkým fanúšikom za prejavy lásky, počas našej kariéry s Nevermore,“ zdôvodnila dvojica svoj odchod v oficiálnom vyhlásení. Koho Warrel Dane prijme miesto nich, nie je v tejto chvíli jasné. Budúcnosť Nevermore je dosť nejasná, pretože Jim Sheppard má zdravotné problémy.

Rob Halford sa v rozhovore pre Rock Hard vyjadril o odchode gitaristu K.K. Downinga. „Bolo to jeho rozhodnutie odísť zu kapely. Na turné k albumu Nostradameus sme spolu strávili vynikajúce chvíle, avšak K.K. má svoj život a my ho nemôžeme donútiť robiť to, čo nechce. O svojom odchode nám vravel už počas Vianoc. Po citovej stránke je to pre mňa, veľmi, veľmi ťažké.“ Samotný K.K. Downing okomentoval svoj odchod zo skupiny takto: „Vážení priatelia, veľmi ma mrzí, že nebudem s vami toto leto. Viacerí ste mali obavy o môj zdravotný stav, no uisťujem vás, že som v poriadku. Potreboval som na nejakú dobu odísť z kapely. Nechcel som ísť na turné s negatívnymi pocitmi.“

Rob Zombie má nového bubeníka za odídeného Joeyho Jordisona. Stal sa ním Ginger Fish, vlastným menom Kenneth Robert Wilson. Fish niekedy pôsobil u Marilyna Mansona.

Personálne zmeny sa dotkli aj Izraelčanov Melechesh. Kapela vyhodila basáka Rahma. V kapele bol podľa vyhlásenie skupiny skoro rok, ale nebol tým pravým pre ďalšiu kariéru Melechesh. Momentálne hľadajú za neho náhradu.

So svojím gitaristom sa rozlúčili Legion of the Damned. Richard Ebisch však opúšťa kapelu najmä kvôli zdravotným problémom, pretože jeho zdravotný stav mu neumožňuje tak často koncertovať a on nechce limitovať rozvíjajúcu sa kapelu.

Stojaté vody internetových diskuzí o line-upu letošního ročníku jistě rozčeří dnešní trojice nově potvrzených kapel. První z nich se stává neurotický ansámbl mathcorových profesorů The Dillinger Escape Plan! Těžko popsatelná jedinečnost jim už dávno zajistila nesmrtelnost na světové alternativní hardcore/metalové scéně. V Pevnosti představí svou poslední nahrávku Option Paralysis. Sanfranciská Bay Area je dobře známa jako rodiště těch nejšpičkovějších thrashových kapel. Mezi ně se řadí také legendární formace Forbidden, která před čtyřmi lety obnovila svou činnost, vloni vydala desku Omega Wave a pro letošní rok naplánovala svůj historicky první český koncert, jehož hrdým hostitelem se stane festival Brutal Assault. Překvapení nakonec. Kdo jiný by měl lépe rozhýbat davové pogo, než skotští punkoví nestoři The Exploited?! Hardcore/street-punková legenda s třicetiletou historií představí mj. ukázky z připravovaného nového alba. (zdroj www.brutalassault.cz)

Charred Walls of the Damned pokračujú v nahrávaní druhého albumu. Podľa slov bubeníka Richarda Christyho (Iced Earth, Death, Control Denied) kapela momentálne finišuje s nahrávaním basgitary a vokálov. Mix novinky by mal prebehnút v máji a ako pôjde všetko, tak ako má v septembri nový album vydá Metal Blade Records. My ešte dodajme, že na tomto albume pracuje kapela s producentom Markom Lewisom (All Thath Remains, Devildriver, Trivium, Chimaira).