NOVINKY NIELEN OD SEPULTURY, WITHIN TEMPTATION, HATE ETERNAL

Sepultura prezradila dátum vydania novinky Kairos. Within Temptation získali ocenenie za tri krátke filmy. Bubeník Obscury chystá inštruktážne DVD. Deftones začínajú pracovať na novom albume. Dozviete sa aj podrobnosti o novom albume Hate Eternal. Almah sú od včera v štúdiu a pracujú na treťom albume. Torture Killer hľadajú nového vokalistu. Catamenia majú nového klávesáka a Brazílčania Ravenland majú zas novú speváčku.
Sepultura prezradila dátum vydania chystaného albumu Kairos. Stane sa tak 24. júna prostredníctvom Nuclear Blast. Album sa nahrával v Trama Studios v Sao Paule s producentom Royom Z. (Judas Priest, Bruce Dickinson, Helloween) a bude na ňom 11 skladieb a dve bonusové skladby.

Holanďania Within Temptation získali 28. apríla cenu Buma Music In Motion Awards za tri krátke filmy Mother Maiden, Sinéad a Shot In the Dark. Všetky skladby ku ktorým sú krátke filmy sa nachádzajú na aktuálnom albume The Unforgiving. Krátke filmy režíroval Joeri Holsheimer.

Bubeník z nemeckej kapely Obscura Hannes Grossmann vydá svoje prvé inštruktážne DVD nazvané Progressive Concepts For the Modern Metal Drummer, na ktorom sa bude nachádzať viac ako 4 hodiny obrazového materiálu. Podľa slov samotného Grossmanna DVD je vhodné nielen pre začiatočníkov, ale aj stredne pokročilých a pokročilých bubeníkov. Presný dátum vydania tohto DVD nie je známy.

Líder Deftones Chino Moreno povedal pre Billboard.com, že počas najbližších týždňov kapela bude pracovať na novom albume.

Už 10. mája vyjde piaty album Phoenix Amongst the Ashes od Hate Eternal. Novinka bude prvým albumom kapely s basákom JJ Hrubovcakom, ktorý sa pripojil k Erikovi Rutanovi a Jadeovi Simonettovi. Piaty album sa nahrával v Rutanovom štúdiu Mana na Floride. Novinka bude obsahovať 10 skladieb a na pulty obchodov sa dostane vďaka labelu Metal Blade.

Brazílska power prog metalová formácia Almah sa od včera nachádza v štúdiu, kde začala pracovať na treťom albume. Edu Falaschi a spol. chystajú 10 skladieb a nový, zatiaľ bezmenný album by mal vyjsť niekedy v septembri.

Fínski deatheri Torture Killer, ktorých druhý album Swarm! naspieval Chris Barnes (Six Feet Under, ex – Cannibal Corpse) sa rozlúčili so svojim vokalistom Jurim Sallinenom. Kapela momentálne zháňa za neho náhradu.

Fíni Catamenia prijali do svojich radov nového klávesáka. Stal sa ním istý Jussi Sauvola (Silent Threnody, Decrowned).

Brazílska gothic metalová kapela Ravenland prijala do svojich radov novú 28 – ročnú speváčku Tatianu Berke.