ULI KUSCH OPÚŠŤA SYMFONIU, ZOMREL FRONTMAN ANAL CUNT

Uli Kusch už nie je členom SYMFONIE, ktorá okrem tejto nemilej správy prezradila aj plány do budúcnosti. V sobotu zomrel vo veku 43 rokov frontman grinderov ANAL CUNT Seth Putnam. SHINING budú na novom albume spolupracovať s Andym LaRocquem (KING DIAMOND). LOCK UP zverejnili mená hostí na chystanej novinke. Sarah Jezebel Deva natáča nová videoklip. LOCH VOSTOK zverejnili podrobnosti o novom albume. Marcello Barbosa zaskočí nachvíľu v ANGRE.
Nová kapela Tima Tolkkiho SYMFONIA, len prednedávnom vydala debutový album In Paradisum a už hlási zmeny v zostave. Kapelu opúšťa bubeník Uli Kusch. Dôvodom jeho odchodu z kapely sú pretrvávajúce problémy s rukou, presnejšie Kusch má poškodené nervové zakončenia v ruke. Podľa vyjadrenia kapely, jej členovia čakali na posledné správy od lekárov, pretože sa nechceli unáhliť s rozhodnutím, či bude Kusch pokračovať v SYMFONII. Podľa lekárskych prognóz, by tento uznávaný bubeník nebude môcť hrať tento rok vôbec. A tak po vzájomnej dohode Kusch kapelu opustil. „Uli nám povedal, aby sme pokračovali bez neho a nečakali na neho vzhľadom na jeho neistú situáciu. My sme sa rozhodli pokračovať bez neho, pretože čakať jednoducho nemôžeme,“ stojí v oficiálnom vyhlásení kapely. Počas nadchádzajúcich koncertov Kuscha nahradí Alex Landenburg (AT VANCE, ANNIHILATOR, MEKONG DELTA, STRATOVARIUS). Po odohraní niekoľkých koncertov, poväčšine na území Južnej Ameriky kapela plánuje nahrávať druhý album, ktorý chce vydať niekedy v marci 2012. Či však bude na ňom bubnovať Landenburg je zatiaľ otázne.

V sobotu 11. júna zomrel frontman kapely ANAL CUNT Seth Putnam. Putnam zomrel na infarkt vo veku 43 rokov. Túto správu potvrdil blízky priateľ kapely Kim Kelly. „Chcem všetkým pripomenúť bez ohľadu nato, že akú poburujúcu a kontroverznú muziku Seth tvoril, bol veľmi priateľským človekom a všetci naokolo ho milovali,“ zhodnotil Kelly. Seth Putnam sa preslávil svojím brutálnym škrekom a kontroverznými textami. Putnama si môžete pamätať aj ako hosťujúceho vokalistu na albume The Great Southern Trendkill od legendárnej PANTERY. R.I.P.

Niklas Kvarforth oznámil, že gitarista KINGA DIAMONDA, hviezdny Andy LaRocque bude s kapelou SHINING pracovať na 8. albume. Predprodukčná fáza albumu by mala byť dokončená v auguste a kapela si rezervovala štúdio na január a február 2012. SHINING vydali iba prednedávnom novinku VII. Fodd Forlorare a Kvarforth sa o pripravovanom albume vyjadril, že oproti tohtoročnej novinke bude 8. album blackovejší a zlovestnejší.

LOCK UP oznámili, že na ich pripravovanom albume Necropolis Transparent, ktorý má vyjsť 12. júla bude hosťovať okrem Petra Tägtgrena (HYPOCRISY, PAIN) aj Jeff Walker (CARCASS).

Britská vokalistka Sarah Jezebel Deva (CRADLE OF FILTH, THERION, MORTIIS, ANGTORIA) pracuje na videoklipe ku skladbe The World Wont Hold Your Hand, ktorá sa bude nachádzať na jej novom sólovom albume The Corruption of Mercy,. Ktorý vyjde 27. júna prostredníctvom Listenable Records.

Švédska kapela LOCH VOSTOK doplnila informácie o pripravovanom albume. Novinka Dystopium bude obsahovať 11 skladieb a vyjde 23. septembra prostredníctvom ViciSolum Productions. Jej artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

Gitarista Marcello Barbosa (ALMAH) zaskočí počas troch vystúpení brazílskej kapely ANGRA za ich gitaristu Kika Lourera, ktorý sa troch nadchádzajúcich koncertov v Brazílii nebude môcť zúčastniť kvôli rodinným problémom.