BLIND GUARDIAN BUDÚ MAŤ NOVÉHO AUTORA PRÍBEHOV

BLIND GUARDIAN sa spojili s autorom Markusom Heitzom, ktorý vytvorí príbeh pre ďalší album. Liv Kristine (LEAVES EYES) sa vyjadrila o tragédii v jej rodnom Nórsku. Bubeník CORROSION OF CONFORMITY bol hospitalizovaný. ENSLAVED vydajú sedempalcový vinyl. Kam Lee sa spojil s Allanom Westom v projekte CORPSE ROT. Češi GORGONEA PRIMA sa chystajú na Slovensko a pracujú na novom albume.
BLIND GUARDIAN oznámili, že pre ďalší album sa spojili s autorom Markusom Heitzom, ktorý je známy vďaka svojej knihe The Dwarwes (Trpaslíci). Nový album by mal byť orchestrálnym dielom a ako povedal spevák kapely Hansi Kursch, každý orchestrálny album musí mať silný príbeh, o ktorý sa postará práve Markus Heitz.

Nórska speváčka Liv Kristine (LEAVES EYES), ktorá žije od roku 1996 v Nemecku sa vyjadrila ku tragédii, ktorá sa stala v jej rodnej krajine: „Nórsko má zranenú dušu. Moje najhlbšie myšlienky smerujú do mojej rodnej krajiny k obetiam a ich rodinám. Nórsko je neuveriteľne krásna a bezpečná krajina. Takýto útok na našu pokojnú krajinu a na našu demokraciu musí byť odsúdený čo najostrejšie. Akákoľvek forma radikalizmu je neprípustná a mala by byť zničená ešte v jej zárodku. Je to hrozné, už sa to nikdy nesmie opakovať!

Bubeník CORROSION OF CONFORMITY Reed Mulin bol hospitalizovaný v pittsburghskej nemocnici. Kapela preto zrušila najbližšie koncerty. Hudobníci zatiaľ zrušili sobotňajší koncert vo Flinte a nedeľný v Traverse City. Bližšie infomácie o dôvode Mulinovej hospitalizácie zverejnené neboli. Kapela čaká na bubeníkove prepustenie a je s ním v Pittsburghu.

Soulseller Records vydá obmedzený počet exkluzívneho sedempalcového vinylu Thorn od ENSLAVED. Vinyl bude obsahovať dve skladby Disintegrator a Striker. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy. ENSLAVED ptria pod vydavateľstvo Indie Recordings, ktoré vydanie tohto vinylu plne rešpektuje.

Kam Lee, teda bývalý spevák kapiel MANTAS, DEATH a MASSACRE spojil svoje sily gitaristom Allanom Westom (ex – OBITUARY, SIX FEET UNDER) v novom projekte nazvanom CORPSE ROT.

České industriálne duo GORGONEA PRIMA sa po prvýkrát predstaví na Slovensku a to hneď dvakrát. Najprv 10. septembra v bratislavskom Randali a 12. novembra v nitrianskom klube NaoZZaY. Kapela momentálne pracuje aj na novom albume.