SLASH UŽ ZAČAL PRACOVAŤ NA NOVOM SÓLOVOM ALBUME

SLASH má za sebou prvú časť nahrávania nového sólového albumu. JUDAS PRIEST zverejnili video trailer k novému albumu. ACCEPT zverejnili ďalšie termíny plánovaného európskeho turné. Jon Schaffer (ICED EARTH) vás vďaka videu naučí hrať ich skladbu Burning Times. DEW-SCENTED začali pracovať na novom albume. Slováci HT vydajú nový album.
Legendárny gitarista SLASH (GUNS N ROSES) má za sebou prvú časť nahrávania jeho nového sólového albumu. Slash na novinke spolupracuje s producentom Ericom Valentineom (QUEENS OF STONE AGE). V štúdiu pri nahrávaní novej sólovky tohto nezabudnuteľného gitaristu sa spoločne s ním zišli spevák Myles Kennedy (ALTER BRIDGE), rytmický gitarista Bobby Schneck, basák Todd Kerns (SIN CITY SINNERS) a bubeník Brent Fitz (THEORY OF A DEADMAN). Slash a spol. nahrali tri nové skladby, ktoré majú názvy Halo, Standing In ther Sun a Bad Rain. Skladby už mal tú česť počuť Eddie Trunk z televíznej stanice VH 1 Classics a ten ich okomentoval slovami: „Skutočne silné!“ Zatiaľ bezmenná sólovka má vyjsť v apríli 2012.

JUDAS PRIEST zverejnili video trailer ku chystanej kompilácii The Chosen Few, ktorá je v predaji už od 11. októbra. Skladby (tých je 17) na túto kompiláciu vyberali velikáni rockovej a metalovej hudby ako Gene Simmons (KISS), Ozzy Osbourne, James Hettfield (METALLICA) alebo Slash. Ak stále váhate nad kúpou tejto rarity, tak možno vám napovie trailer, ktorý je pod dnešnými novinkami.

Nemecká legenda ACCEPT postupne zverejňuje nové koncertné miesta pre ich plánované európske turné, ktoré bude prebiehať na jar 2012. Medzi novo potvrdenými miestami je aj Zlín. ACCEPT sa tam predstavia 21. apríla v hale Euronics.

Zaujímavé video zverejnili Guitar World, v ktorom Jon Schaffer (ICED EARTH) ukazuje ako hrať niektoré riffy skladby Burning Times. Video nájdete pod novinkami.

Nemeckí thrasheri DEW-SCENTED začali písať nové skladby. Kvôli chystaným prácam na novom albume, kapela obmedzuje od nového roka aj koncertovanie (výnimkou sú niektoré letné festivaly), pretože nový album chce vydať niekedy v polovici budúceho roka.

Slovenská skupina HT ohlasuje dynamický návrat s novým albumom 1000 rokov od raja už túto jeseň. Žilinská formácia, známa svojou punk-rockovou históriou, pokračuje v načrtnutej hudobnej polohe z minuloročného dvojdisku Biele noci, kde ukázala silné a melodické skladby. Produkcia pripadla tentokrát do rúk Lukáša Rusnáka, člena súčasnej zostavy HT, ktorý posunul zvuk albumu do inej polohy a tiež nahral všetky gitarové party pre 1000 rokov od raja. „Zvuk albumu sme chceli priblížiť zvuku aký hrávame naživo”, vysvetľuje Lukáš. Frontman a zakladateľ skupiny Sveťo Vladař sa postaral opäť o texty a spolu s Lukášom o hudbu. Zostavu dopĺňa nový bubeník Braňo „Kveto“ Galuška. Album otvára Čierne víno s temnejším nádychom, ktoré však uvedie do deja ostatných 9 skladieb. Lukáš hovorí: „Čierne víno je jedna z tých piesní, ktorá môže fungovať len ako úvodná pre svoj dramatický vývoj.“ Ale za zmienku určite stojí aj energická V hlbinách, ktorej hutná rocková melodickosť je priam návyková, či pulzujúci song Karneval a naopak horkosladká kompozícia Šťastíčko, ktorá nenechá jedno oko suché. Na albume je veľa potencionálnych singlov a práve tým prvým z nich bola vybraná neodolateľne svižná skladba Spleenutia. „Myslím, že dobre reprezentuje album zvukovo ale neprezrádza všetko“, dodáva Sveťo. Nový singel HT Spleenutia je k dispozícii na vypočutie na oficiálnom  facebookovskom profile skupiny. Video k singlu v produkcii a réžii Dentez Lab je možné vidieť na www.hotentoten.sk. Kapela HT (HotenToten) vznikla v roku 1990 a od svojich punkových koreňov už prešla rôznymi štýlmi, od pseudo hip-hopu či reggae, až k trip-hopovému projektu Zatmenie. Sveťo vysvetľuje: „Fanúškovia vedia, že naša hudba odráža rôzne vplyvy a boli by nerozumní, keby čakali opak.” CD 1000 rokov od raja vychádza 24. októbra a bude podporené jesennou koncertnou šnúrou, ktorej termíny skupina zverejní každým dňom – Tlačová správa.