MEGADETH HEADLINEROM METALFESTU, RAGE ZVEREJNILI NOVÚ PIESEŇ

MEGADETH headlinerom putovného európskeho festivalu MetalFest. EVANESCENCE zverejnili upútavku na nový videoklip. RAGE zverejnili skladbu z pripravovaného albumu. JON OLIVAS PAIN prehrajú na Graspope celý album Hall Of The Mountain King od SAVATAGE. Udo Dirkschneider (U.D.O., ex – ACCEPT) sa predstaví ako herec. EKTOMORF vydajú akustický album. MARYLIN MANSON má nového live bubeníka. Francúzi NIGHTMARE začali nahrávať nový album.
Ano, americký thrashmetalový gigant MEGADETH s legendárním hudebním géniem Dave Mustainem v čele se vrací do ČR! Půjde o jediné, exklusivní show pro Českou Republiku v roce 2012! Megadeth, jak se zdá, se pouštějí jen do exklusivních a silných záležitostí. Poslední festivalové turné v roce 2010 byly festivaly Sonisphere, kde byli součástí headlinerovského balíčku Big Four a nyní, v roce 2012, si vybrali pro celý evropský kontinent pouze účast na festivalech Metalfest! Headliner METALFESTU v PLZNI 2012 je tímto potvrzen! MEGADETH – Tento kovový stroj funguje neomylně již od roku 1983, kdy Dave Mustaine odešel z Metallicy. Do Megadeth přidal více progresivních prvků s větším důrazem na instrumentální umění a celkově zrychlil tempo, čímž je jeho metalový atak silnější a účinnější. Letos jim vyšla 13. deska s příznačným názvem Th1rt3en, na kterou je sám Dave velmi hrdý. „Je to takové vyvrcholení mé práce, kterou jsem do všech 13 desek dal. Na téhle desce se najdou momenty, které ukazují emoce a pocity, které jsem si ani nemyslel, že mám,“ říká. A my jsme hrdí na to, že můžeme přivítat velké MEGADETH na METALFESTU 2012 v Plzni! – Tlačová správa (zdroj: www.mastersofrock.cz)

EVANESCENCE zverejnili trailer na svoj nadchádzajúci videoklip ku skladbe My Heart Is Broken. Videoklip sa natáčal 1. decembra s režisérom Deanom Karrom, ktorý spolupracoval už aj s IRON MAIDEN, OZZY OSBOURNE alebo MARILYN MANSON. Oficiálna premiéra videoklipu bude 24. januára. Trailer nájdete pod dnešnými novinkami.  

Hudobné trio RAGE zverejnilo na YouTube celú novú skladbu Twenty One, ktorá sa bude nachádzať na ich rovnomennom albume 21. Novinka vyjde 23. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast. Novú skladbu nájdete na konci dnešných noviniek.

Zaujímavá správa prišla z tábora JON OLIVAS PAIN, ktorí oznámili, že na tohtoročnom vystúpení na belgickom festivale Graspop Metal Meeting odohrajú celý klasický album Olivovej kapely SAVATAGE z roku 1987 nazvaný Hall Of The Mountain King. Tento istý set odohrajú aj na Warm up party pred nemeckým festivalom Bang Your Head.

Udo Dirkschneider (U.D.O., ex – ACCEPT) sa predstaví v roli herca v ruskom filme, ktorý by mal byť natočený v priebehu tohto roka. Viac informácií zatiaľ zverejnených nebolo.

Maďari EKTOMORF vydajú 17. marca akustický album pomenovaný jednoducho The Acoustic. Album sa na pulty obchodov dostane vďaka labelu AFM Records. Na tomto albume bude 12 skladieb.

Losangeleský bubeník Jason Sutter sa pripojil k zostave hudobníkov, ktorá bude sprevádzať na najbližšom turné MARILYNA MANSONA.

Francúzska power metalová formácia NIGHTMARE začala spolu s producentom Patrickom Liotardom nahrávať nový album Mercury Rain, ktorý vyjde 18. mája prostredníctvom AFM Records.