Nemecké legendy BONFIRE na Slovensku, v októbri navštívia Vrútky

V októbri do Vrútok zavítajú nemecké legendy BONFIRE. Podporia ich slovenské kapely EUFORY, MIDNIGHT SCREAM a ALTER EGO.

BONFIRE (Ger) – melodic hard rock
EUFORY (Sk – Martin) – heavy/power metal
MIDNIGHT SCREAM (Sk – Veľký Krtíš) – power/thrash metal – POSLEDNÝ KONCERT KAPELY!
ALTER EGO (Sk – Prešov) – hard rock

Pondelok 15.10.2018, Vrútky – RC Mlyn

BONFIRE

Melodický hard rock, svižné gitary a prenikavý spev. To sú typické poznávacie znaky legendárnej kapely z Ingolstadtu. Kapelu s pôvodným názvom CACUMEN založil v roku 1972 gitarista Hans Ziller a neskôr na odporúčanie nahrávacej spoločnosti a manažmentu ju premenoval v roku 1986 na BONFIRE. Skupina už s týmto názvom zaznamenala na hudobnej scéne rýchly vzostup a mnoho hudobných ocenení, najmä vďaka albumom „Fireworks“, „Point Blank“, „Knock Out“.

Skladby „Hard On Me“, „Sweet Obsession“, „Sleeping All Alone“, „Starin´Eyes“ či balada „You Make Me Feel“ sa stali nadčasové a nezameniteľné. Počas svojej kariéry predali cez 6 miliónov albumov a odohrali tisíce koncertov. V apríli tohto roku vydali album „Temple of Lies“, ktorý výrazne oživil nový vynikajúci spevák Alexx Stahl a turné nazvané „Temle of Lies World Tour“ bude mať jednu zastávku aj v našej krajine.

Predskokanmi BONFIRE vo Vrútkach bude čoraz úspešnejšia a publikom žiadaná kapela EUFORY z Martina. Táto heavy/power metalová kapela zaznamenala výrazný vzostup už po vydaní debutového albumu „Flying Island Eufory“ a novinkou „Higher & Higher“ si skupina získava priazeň aj mimo našej krajiny. Aj keď sú ešte mladá kapela, majú za sebou prestížne ocenenie v súťaži Slovenská hudobná liga a druhý rok po sebe boli pozvaní, aby vystúpili na festivale Masters Of Rock.

Pridali sme ďalšiu kapelu a kapela Midnight Scream v tento večer odohrá pravdepodobne svoj posledný koncert. „Cenu lístka nemeníme a tak fanúšikovia v tento večer dostanú viac muziky“. Koncert otvorí prešovská kapela Alter Ego. Kapela Midnight Scream oznámila zmenu na poste speváka a tak tento večer aj napriek tomu, že minulý rok vydala album Dark Blood bude hrať staršie skladby povedal vo svojom vyjadrení gitarista a zakladateľ Pavol Ďuriš „Priatelia, fans, 15.10.2018 v RC MLYN Vrútky odohráme naše posledné vystúpenie…za mikrofón sa na tejto akcii postaví bývalý spevák MS – Ivan Bozó (z obdobia albumov „My Girlfriend Death“ a „The Storm…“ 2001-2004), následne sa súčasná zostava Midnight Scream rozchádza.“

Kapela MIDNIGHT SCREAM z Veľkého Krtíša je dnes už legenda domácej scény, ktorá má za sebou množstvo vynikajúcich albumov. Ich začiatky siahajú do roku 2000, kedy vydali svoj debutový album. Od tej doby vydalo 8 štúdioviek a odohrali stovky koncertov. V minulosti predskakovali kapelám GAMMA RAY, MASTERPLAN, ARAKAIN, DESTRUCTION a ako jedna z mála kapiel boli po vydaní albumu „Flammarion“ vyslaní porotou ako víťazi v súťaži Wacken Metal Battle, aby zastupovali Slovensko na jednom z najväčších festivalov v Európe – Wacken Open Air. Minulý rok na jeseň vydali album „Dark Blood“, ktorý má skvelé recenzie a odozvu od fanúšikov. V tento večer odohrajú MIDNIGHT SCREAM pravdepodobne ich posledný koncert. „„Priatelia, fans, vo Vrútkach odohráme naše posledné vystúpenie.Za mikrofón sa na tejto akcii postaví bývalý spevák skupiny – Ivan Bozó (z obdobia albumov „My Girlfriend Death“ a „The Storm…“), následne sa súčasná zostava MIDNIGHT SCREAM rozchádza,“ napísal hlavný mozog kapely, gitarista Pali Ďuriš na svojom facebooku.

Kapela ALTER EGO z Prešova minulý rok vydala svoj debutový album „Back to Rock n Roll“. Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že ide o nováčikov na rockovej scéne, história kapely siaha až do roku 2004. Kapela ešte pod názvom FLARE síce skladala aj vlastné skladby, ale vystupovala prevažne s prevzatými piesňami od Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, Ozzy Osbourne, AC/DC, Motörhead. Vplyvy svojich vzorov sú citeľné aj na ich debutovom albume.

Predpredaj v sieti Ticketlive

FB event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa